logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kamera zewnętrzna IR 12V BNC - biały obraz nocą na parkingu

barfor 15 Wrz 2011 23:07 4980 6
  • #1 9931501
    barfor
    Poziom 13  
    Ocena: 41
    Mam problem z kamerą zewnętrzną z doświetlaniem IR. Zasilanie 12V, sygnał "BNC". W czasie dnia obraz z kamery jest poprawny. W chwili gdy załączają się diody IR obraz na monitorze robi się biały. Kamera "patrzy na parking" jest pod dachem przed nią nic nie ma. Zrobiłem test - podłączyłem ją w pomieszczeniu po ten sam rejestrator zgasiłem światło i obraz wyświetlany jest poprawnie. Widać, że IR działa. Co może być przyczyną takiej sytuacji. Pozdrawiam, wszystkich serdecznie. Dodam, że na budynku są jeszcze takie same trzy kamery i z nich w nocy obraz jest poprawny (czarno-biały).

Moderowany przez sharp:

IRDA ≠ IR. Jeśli obcojęzyczne sformułowania techniczne sprawiają kłopot proszę używać nazw polskich (oświetlacz podczerwieni).

• #2 9932088
    stepawel
    Poziom 15  
    Ocena: 275
    Możliwe, że kamera "patrzy" za daleko. Można spróbować przybliżyć ją do obserwowanego obiektu. Pozdrawiam
  • #3 9932483
    barfor
    Poziom 13  
    Dziwne jest to, że na drugim rogu jest identyczna kamera i nie ma tego problemu. A patrzy jeszcze dalej.
  • #4 9932490
    NOOKIA
    Poziom 28  
    Ocena: 37
    Czy przypadkiem ta kamera nie jest najbardziej oddalona od źródła zasilania ??? Możliwe że masz spadki napięcia zbyt duże. W przypadku kiedy załączy się IRda. pobór prądu wzrasta i masz problem.

Jeśli jest to sygnał puszczony po skrętce to sprawdź jeszcze transformatorki video
  • #5 9933277
    rokycky
    Poziom 23  
    Ocena: 57
    Jaka to kamera?
    Może w domu robiłeś testy bez obudowy,
    albo coś najzwyczajniej oślepia kamere.
  • #7 10004351
    barfor
    Poziom 13  
    Zmieniłem miejsce położenia kamery i w innym miejscu jest OK.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z kamerą zewnętrzną IR zasilaną 12V, która po włączeniu diod IR na parkingu wyświetla biały obraz, mimo że w pomieszczeniu obraz jest poprawny. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że przyczyną mogą być spadki napięcia zasilania, szczególnie jeśli kamera jest oddalona od źródła zasilania. Zwracają również uwagę na możliwość oślepienia kamery lub różnice w ustawieniu w porównaniu do innych kamer, które działają poprawnie. Po zmianie lokalizacji kamery problem został rozwiązany.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA