logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Honda Civic 97 - siłownik drzwi nie działa po zwarciu zamka

ZYBERTd 18 Wrz 2011 10:20 2685 7
REKLAMA
  • #1 9938172
    ZYBERTd
    Poziom 9  
    Witam serdecznie.
    Potrzebuję wsparcia. Moja Honda to Anglik.
    Kupiłem sobie sterownik do centralnego zamka, żeby otwierać z pilota.
    Rozebrałem drzwi prawe, żeby dostać się do przewodów od siłownika.
    Plus na szybko wziąłem z sterownika siłownikami, który znajduje się w drzwiach, mała kostka z symbolami i zrobiłem zwarcie drzwi z kluczyka przestały się otwierać automatycznie.
    Wymieniłem tę kostkę i bezpiecznik pod maską a dalej nic nie działa.
    Czy mógł spalić się siłownik od drzwi a może problem leży gdzie indziej?
    Nie chcę kupować kolejnej części a potem się okaże, że dalej nie działa.
  • REKLAMA
  • #2 9938932
    Ireneo
    Poziom 42  
    Ocena: 2474
    Mierzyłeś chociaż czy masz znowu tego plusa?
  • REKLAMA
  • #3 9940124
    ZYBERTd
    Poziom 9  
    Tak mierzyłem jest plus, byłem ciekawy czy po zmianie bezpiecznika będzie i po zmianie był,
  • REKLAMA
  • #4 9940140
    Ireneo
    Poziom 42  
    Ocena: 2474
    Więc zobacz całe zasilanie przy module,ewentualnie go rozkręć,sprawdź czy dostaje impulsy sterowania i czy wychodzą impulsy na siłowniki.
  • #5 9941852
    antenek
    Poziom 19  
    Ocena: 96
    a masz siłownik w lewych drzwiach ? bo jeśli masz model 5D MA87 to możesz go nie mieć, i wtedy w lewych drzwiach jest tylko przełącznik w zamku.
  • #6 9942607
    ZYBERTd
    Poziom 9  
    lewych drzwi nie rozbierałem jeszcze, zawsze otwierał mi wszystkie drzwi z prawej strony od kierowcy, próbowałem dostać się do siłownika z prawej myśląc że to jest główny, jak kiedyś w seacie ibiza miałem. do zamka idą 3 kable 2-niebieskie cienkie i jeden grubszy czarny ale mam problem z rozkręceniem bo jedna śruba nie chce się wykręcić muszę z pryskać WD wtedy zobaczę co to za siłownik i co na nim piszę. A ten moduł to wygląda tak i z niego kable się rozchodzą. Honda Civic 97 - siłownik drzwi nie działa po zwarciu zamka

Dodano po 2 [minuty]:

jak go wymieniłem to myślałem że będzie wszystko działać a tu nic.
  • REKLAMA
  • #7 9943595
    antenek
    Poziom 19  
    Ocena: 96
    a sprawdzałeś bezpieczniki za schowkiem(po lewej stronie) ? masz europejską wersję hondy civic/rovera 400 ?
  • #8 9949899
    ZYBERTd
    Poziom 9  
    Witam serdecznie jeszcze raz proszę o poradę, dostałem się dzisiaj do zamka po prawej tam gdzie zawsze otwieram drzwi i siłownika tam nie było tylko taki mały wyłącznik nie rozbieralny ale go rozebrałem i zamki zaczęły reagować ale się nie zamykały tylko stuki wszystkich zamków.Honda Civic 97 - siłownik drzwi nie działa po zwarciu zamka Ten przełącznik jest rozluzowany bo jak ruszałem palcem to wtedy resztę reagowało ale nie zamykało ani nie otwierało, jak złożyłem z powrotem to dalej nie działa myślę że to by było do wymiany ale coś mi mówi że jak wymienię to reakcja będzie zamków ale dalej nie będą zamykać może, proszę o poradę.

Dodano po 1 [godziny] 46 [minuty]:

Jeszcze jedno jaka jest fachowa nazwa tego elektronicznego przełącznika szukam w internecie i nie jest łatwo, pisze na nim 8, 8, 27,

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik ma problem z centralnym zamkiem w Hondzie Civic z 1997 roku, który przestał działać po zwarciu przewodów. Po wymianie kostki i bezpiecznika zasilanie do siłownika drzwi nie działa. Użytkownik sprawdził zasilanie, ale nie znalazł siłownika w drzwiach, co może być związane z modelem 5D MA87. Po rozebraniu zamka okazało się, że znajduje się tam mały wyłącznik, który reaguje, ale nie zamyka ani nie otwiera zamków. Użytkownik poszukuje fachowej nazwy tego przełącznika, aby móc go wymienić.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA