logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung LE37A552P3R - Problem z włączaniem z trybu stand by, migająca dioda

Barracuda4 23 Wrz 2011 13:22 1016 2
REKLAMA
  • #1 9955607
    Barracuda4
    Poziom 10  
    Witam,
    Od około 2-3 lat posiadam telewizor LCD Samsung 37", model LE37A552P3R. Przez cały czas eksploatacji wszystko było dobrze, dopiero ostatnio zaczęły się problemy. Telewizor czasem nie chciał się podnieść z trybu stand by. Nie wiem czy to ma znaczenie, ale wydaje mi się, że włącza się z łatwością kiedy postoi sporo czasu i ostygnie. Bywają takie dni, że telewizor w ogóle nie chce się włączyć! A niekiedy nie ma z tym problemów, chociaż taka sytuacja ostatnio należy do rzadkości. Kiedy telewizor nie chce się włączyć, miga czerwona dioda z przodu telewizora i co jakiś czas w środku coś cyka (przekaźnik?). Moja wiedza o elektronice pozwala mi na bardzo podstawowe poczynania z tak skomplikowanym urządzeniem. Otworzyłem obudowę i pospisywałem numery: zasilacz BN44-00157A, płyta BN41-01019C MT8226_READY, inwerter VIT71037.50. W skrócie: telewizor bardzo często nie chce się włączyć z trybu stand by, kiedy postoi kilka godzin zdarza się, że włącza się bez problemów, kondensatory na zasilaczu wyglądają dobrze, żaden nie jest spuchnięty. Proszę o pomoc w tej sprawie, w razie potrzeby mogę spróbować, z pełną ostrożnością, pomierzyć napięcia.
  • REKLAMA
  • #2 9955795
    kukeka
    Poziom 19  
    Ocena: 7
    Barracuda4 napisał:
    Proszę o pomoc w tej sprawie, w razie potrzeby mogę spróbować, z pełną ostrożnością, pomierzyć napięcia.

Jaja sobie robisz? Zepsuł się telewizor = Serwis lub sklep po nowy. Forum nie zastępuje serwisów.
  • #3 9955939
    mirex
    Poziom 43  
    Ocena: 1987
    Barracuda4 napisał:
    Moja wiedza o elektronice pozwala mi na bardzo podstawowe poczynania z tak skomplikowanym urządzeniem.

I na tym co zrobiłeś poprzestańmy. Nie ma potrzeby, nawet z pełną ostrożnością, grzebać w czymś, o czym nie ma się pojęcia. Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany pkt 1, 2, 3.
REKLAMA