logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaka indukcja grzeje w sposób ciągły na małej mocy??

PMarc 26 Wrz 2011 11:45 3291 1
REKLAMA
  • #1 9965065
    PMarc
    Poziom 1  
    Witam

przejrzałem masę tematów nt. płyt indukcyjnych i powtarzają się w nich narzekania, że płyty indukcyjne często na małej mocy pracują impulsowo grzeje-nie grzeje, co kilka sekund. Sam mam wątpliwą przyjemność posiadania takiej taniej płyty i to jest b. wkurzające, bo często potrawy wymagają gotowania naprawdę "na wolnym ogniu", a taka płyta przy minimalnej mocy co 3 sekundy podbija temperaturę aż jakaś zupa wręcz kipi, a potem się wyłącza na kolejne 3 sekundy. TO BEZ SENSU!!

Ale PODOBNO są modele, które zmniejszają moc płynnie i moje pytanie - KTÓRE TO KONKRETNIE MODELE? Ma ktoś takie doświadczenia. Bo producenci i sprzedawcy nie raczą o tym informować, na maile nie odpowiadają, albo wprowadzają w błąd.

Chodzi mi chętnie o doświadczenia realnego użytkowania, nie o "zasłyszane opinie" - czy jakaś płyta na mocy "1" rzeczywiście grzeje z małą temperaturą, a nie z przerwami?

Dziękuję za pomoc

[/b]
  • REKLAMA
  • #2 9973218
    Jan_Werbinski
    Poziom 33  
    Ocena: 669
    Masz za mały garnek, albo za cienkie dno. Kup lepsze, albo zastosuj podkładkę metalową. Były kiedyś takie w sprzedaży.
REKLAMA