logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czarny ekran po formacie Win XP SP2, działa na Mandriva Linux

Rapme 26 Wrz 2011 17:42 1320 11
REKLAMA
  • #1 9965969
    Rapme
    Poziom 9  
    Witam.
    Mam mega poważny problem, mianowicie jak w opisie posiadam win xp sp 2. Robiłem formata, przywracanie systemu, 'napraw'. Dodam, że gdy dostałem ten komputer działało normalnie (był xp zainstalowany), zrobiłem formata i dupa.
    PROBLEM:
    Gdy zaczynam coś na nim robić to robi się czarny ekran, wiesza się i po chwili normalnie.. tak non stop.

Jako anegdotkę dodam, że gdy instaluję linuxa (Mandriva) śmiga normalnie bez żadnego ale...

Macie może jakiś pomysł? Mi już brakuje sił na niego.
    Jeśli mogę prosić to w miare po polsku piszcie bo nie rozumiem informatycznych słówek : )

Zależy mi na tym cholernie bo to nie mój komputer, a muszę go oddać niedługo.

Z góry dziękuję, czekam na informacje..
  • REKLAMA
  • #2 9965974
    Kasek21
    Poziom 43  
    Ocena: 3547
    Pełna konfiguracja komputera z uwzględnieniem marki i modelu zasilacza?!
  • REKLAMA
  • #3 9965979
    Rapme
    Poziom 9  
    Powiedz jak to sprawdzić i podam wszystko. Wybacz, ale zielony jestem, a 'na oko' nie będę pisał.
  • #5 9966013
    Rapme
    Poziom 9  
    Uhu.. gdy odpalam to czarny ekran i się resetuję.. podejrzewam, że to może być dysk.
  • REKLAMA
  • #6 9966020
    AR73K
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    Gdy odpalasz ten program ?
  • #7 9966034
    Rapme
    Poziom 9  
    Gdy chcę zainstalować..
  • #8 9966039
    AR73K
    Poziom 13  
    spróbuj w trybie awaryjnym ( podczas włańczania się komputera trzymaj F8 )
  • #9 9966052
    Rapme
    Poziom 9  
    No niestety to samo.. restartuje się.
  • REKLAMA
  • #10 9966352
    AR73K
    Poziom 13  
    Kasek21 napisał:
    Pełna konfiguracja komputera z uwzględnieniem marki i modelu zasilacza?!

Podaj
  • #11 9966487
    beo
    Poziom 37  
    Ocena: 238
    Rapme napisał:
    na oko' nie będę pisał.
    Jeśli działa u Ciebie linux, to nie będzie konieczne, gdyż system udostępnia informacje na temat sprzętu. Owszem, to może być problem z dyskiem, ale równie dobrze, z zasilaniem, pamięcią ram, temperaturami podzespołów. Podanie konfiguracji, to rzecz priorytetowa, aby ktokolwiek mógł w jakimś stopniu, naprowadzić Cię, na właściwy trop.
  • #12 9968418
    Rapme
    Poziom 9  
    Okej, mam zainstalowane, ale teraz jakby ktoś mógł to prosze o dokładne instrukcje jak się obsługiwać tym programem.

Najlepiej krok po kroku :)

Dziękuję.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z komputerem po formacie systemu Windows XP SP2, który objawia się czarnym ekranem i restartami podczas pracy. Komputer działa poprawnie na systemie Mandriva Linux, co sugeruje, że problem może być związany z dyskiem, zasilaniem, pamięcią RAM lub temperaturą podzespołów. Użytkownik prosi o pomoc w zdiagnozowaniu problemu, a uczestnicy dyskusji sugerują podanie pełnej konfiguracji sprzętowej oraz użycie programu SiSoftware Sandra Lite do uzyskania informacji o systemie. Użytkownik ma trudności z instalacją programu z powodu czarnego ekranu i restartów, a także próbował uruchomić komputer w trybie awaryjnym bez powodzenia.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA