logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP LJ 4 przy próbie włączenia w ogóle nie reaguje.

witonk 27 Wrz 2011 20:52 1246 3
REKLAMA
  • #1 9969859
    witonk
    Poziom 10  
    Mam starą drukarkę HP LJ 4. Kilka miesięcy temu była naprawiana, bo brudziła kartki i wydruki były niewyraźne. Po gruntownym przeczyszczeniu zespołu lasera udało się ją doprowadzić do bardzo dobrej kondycji. Przez jakiś czas używałem jej i nie było żadnych problemów. Potem ze względu na swoje gabaryty powędrowała do pudła, gdzie zamknięta przeleżała jakieś pół roku. Teraz przy próbie włączenia w ogóle nie reaguje. Zupełnie nic, zero reakcji w "bebechach" i zero reakcji wyświetlacza. Myślałem, że może coś nie tak z przewodem zasilającym, ale to nie to. Prąd na drukarce jest. Zdjąłem górną część obudowy, bo myślałem, że może odłączył się kabelek na płytce panelu przycisków, ale to też nie o to chodzi. Kabelek ten jest podłączony jak należy i jest też prąd na tym metalowym listku ze zdjęcia. W czym może tkwić problem? Jak już wcześniej pisałem, drukarka nie reaguje w ogóle, choć kiedy wkładałem ją do pudła działała bez zarzutu.
    HP LJ 4 przy próbie włączenia w ogóle nie reaguje.
  • REKLAMA
  • #2 9970404
    servicemen
    Poziom 29  
    Ocena: 123
    Sprawdź blok zasilania, może to tylko bezpiecznik. Może ktoś na forum ma taką drukarkę na części i za "piwo" sprzeda ci blok.
  • REKLAMA
  • #3 9971172
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #4 9976579
    witonk
    Poziom 10  
    Tak, wiem, że włącznik główny tam się znajduje. :) Problem zniknął po kilkukrotnym odpięciu i podpięciu z dwóch stron kabelka, o którym pisałem w pierwszym poście (gniazdo z 10-ma pinami). Drukarka działa teraz jak należy. Dzięki za zainteresowanie :)
REKLAMA