logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Scania 113h 1995 - gaśnięcie podczas jazdy, EDC nie świeci, błędy błyskowe

wrMarcin 28 Wrz 2011 20:00 2446 4
REKLAMA
  • #1 9973299
    wrMarcin
    Poziom 11  
    Ocena: 11
    Mam scanie 113h z 95r, problem polega na tym że auto podczas jazy nagle gaśnie EDC SIĘ NIE PALI... po zatrzymaniu auta na poboczu i wyjęcia przekaźnika od edc i ponownym wsadzeniu EDC SIĘ ZAPALA pojawiają się błędy błyskowe ale to już swoją drogą, samochód odpala i możliwa jest dalsza jazda. problem powtarza się 2/3 razy na dzień i operacja jest za każdym razem powtarzana. Bywają też takie dni że nie gaśnie i auto idzie jak strzała. proszę o pomoc....
  • REKLAMA
  • #2 9974356
    satsun
    Poziom 16  
    Ocena: 64
    Może zimne luty, może coś nie łączy. Wiele możliwości. Proponuję zacząć od podmiany sterownika jeśli masz możliwość pożyczyć.
    Dalsza jazda jest możliwa po wyjęciu przekaźnika czy nie trzeba tego robić? Co to za błędy?
    Jakieś okoliczności kiedy gaśnie czy zupełnie nieregularnie?
  • REKLAMA
  • #3 9987147
    wrMarcin
    Poziom 11  
    Ocena: 11
    Witam, i zarazem dziękuje z poruszenie mego tematu. Zatem z podmianą sterownika byłby problem. dalsza jest nie możliwa jeśli nie wyjmę przekaźnika, a auto gaśnie zupełnie nieruganie i z nie nacka:) wszystko jest jak w opisie. A późniejsze pojawiające się błędy to: 7,5,3,10,1. wyjęcie przekaźnika załatwia sprawę bo resetuje sterownik i dlatego odpala, a te błędy mnie raczej nie naprowadzą bo to standardowe błędy w tym przypadku i one mnie nie naprowadzą, ale to tak na marginesie.
  • REKLAMA
  • #4 10749901
    trkpkp
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Witam, poradziłes sobie z tym problemem?

mam to samo, 94 rok, gasnie. Wymienialem komputer u nadal.
  • #5 10799413
    scania113-ra
    Poziom 1  
    Ocena: 1
    Witam
    mam taki sam problem co może być tego przyczyną??
REKLAMA