Witam
Mam następujący problem:pralka elektolux ew 1067f.
Po kolejnym "czyszczeniu"* modułu ster. pralki coś zaiskrzyło, spalony był R79 10k, wymieniłem teraz widać wyłącznie E90, po wejściu w tryb serwisowy próbowałem wpisać kod z obudowy modułu, wszytko się daje zrobić, ale po ponownym restarcie znow E90, po wejściu w tr. serw. z powrotem jest tam 16 zer. Wszystko robiłem wg opisów znalezionych na tym forum, zapamiętanie tego kodu może nie do końca jasno było wyjaśnione. Teraz nie wiem czy źle zapamiętuję ten kod czy moduł nie chce go zapamiętać.
Pomoże ktoś?
pozdrawiam
* czyszczene
od kilku lat kilka razy do roku pralka zaczynała się podczas prania zawieszać, pomagało wyjęcie modułu i oczyszczenie go z pyłu węglowego (albo też trochę samo wyjmowanie, choć na pewnie nie tylko) Ostatnimi czasy coraz częściej trzeba było to robić. Pralka ma ok 10 lat, niecały rok temu wymieniłem zużyte szczotki od silnika, poza tym chyba tylko coś kiedyś na gwarancji, tak zero innych awarii.
Mam następujący problem:pralka elektolux ew 1067f.
Po kolejnym "czyszczeniu"* modułu ster. pralki coś zaiskrzyło, spalony był R79 10k, wymieniłem teraz widać wyłącznie E90, po wejściu w tryb serwisowy próbowałem wpisać kod z obudowy modułu, wszytko się daje zrobić, ale po ponownym restarcie znow E90, po wejściu w tr. serw. z powrotem jest tam 16 zer. Wszystko robiłem wg opisów znalezionych na tym forum, zapamiętanie tego kodu może nie do końca jasno było wyjaśnione. Teraz nie wiem czy źle zapamiętuję ten kod czy moduł nie chce go zapamiętać.
Pomoże ktoś?
pozdrawiam
* czyszczene