Przyjaciele mam wielki problem spaliła mi sie ta płytka czyli powerboard laptopa medion MD 96305 konkretnie przy gnieździe do którego wkłada się wtyczkę zasilacza poszedł z tego nieprzyjemny zapaszek jest zwarcie gdy wkłądam zasilacza ale nie widzę miejsca spalenia. Próbuję kupić to w sieci ale kosztuje 400 zł a mnie nie stać a sam laptop wart jest około 600 zl wszystko w nim jest sprawne i dało się go odpalić z bateri a przez tą że płytke przechodzil guzik włączania laptopa więc nie całkowicie jest zniszczona niestety nie da się przez nią naładować już baterii.
Czy możliwe jest by jakiś elektronik uratowal mi ta plytkę czy musze kupić nową ?
Prosze o pomoc
Na drugim zdjęciu zaznaczyłem miejsca gdzie mi się ewidentnie stopiła cyna. Numer 1 to styk tego gniazda zasilania numer 2 to miejsce w którym nic nie było ale i tak cos tam sie chyba z temeratury pdziało. Nic więcej nie moge zobaczyć nawet ze szkłem powiększającym.
Czy możliwe jest by jakiś elektronik uratowal mi ta plytkę czy musze kupić nową ?
Prosze o pomoc
Na drugim zdjęciu zaznaczyłem miejsca gdzie mi się ewidentnie stopiła cyna. Numer 1 to styk tego gniazda zasilania numer 2 to miejsce w którym nic nie było ale i tak cos tam sie chyba z temeratury pdziało. Nic więcej nie moge zobaczyć nawet ze szkłem powiększającym.