logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Tomtom GO630 - czarny ekran, działa dźwięk i podświetlenie, co sprawdzić?

Dymex 13 Paź 2011 22:27 3038 1
REKLAMA
  • #1 10024712
    Dymex
    Poziom 1  
    Witam,
    mój problem wygląda następująco:
    Tomtom włącza się bo słychać bębenki, wykrywany jest przez komputer, lecz nic się nie wyświetla, tylko czarny ekran i podświetlenie.
    Wyczytałem gdzieś, że może to być wina układów odpowiedzialnych za zasilanie ekranu, jednak nie wiem które to mogą być.
    Bardzo proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu, podpowiedź co może być uszkodzone i które to elementy.
    Dodam, że tomtom przestał działać po około dwutygodniowym leżeniu w schowku samochodu, wcześniej było wszystko ok.
    Pozdrawiam Damian
  • REKLAMA
  • #2 10050582
    Freddy
    Poziom 43  
    Ocena: 2811
    Dymex napisał:
    Witam,
    mój problem wygląda następująco:
    Tomtom włącza się bo słychać bębenki, wykrywany jest przez komputer, lecz nic się nie wyświetla, tylko czarny ekran i podświetlenie.
    Wyczytałem gdzieś, że może to być wina układów odpowiedzialnych za zasilanie ekranu, jednak nie wiem które to mogą być.
    Bardzo proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu, podpowiedź co może być uszkodzone i które to elementy.
    Dodam, że tomtom przestał działać po około dwutygodniowym leżeniu w schowku samochodu, wcześniej było wszystko ok.
    Pozdrawiam Damian

Za podświetlenie w serii x30 odpowiedzialny jest układ CAT4238 - U19.
REKLAMA