logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Tani system alarmowy do magazynu z trzema drzwiami - co polecacie?

grabkaster 15 Paź 2011 22:11 2302 10
  • #1 10031523
    grabkaster
    Poziom 13  
    Ocena: 29
    Witam

mam taki problem ostatnio włamano mi się na mój magazyn. Chciałbym tanio go zabezpieczyć. kupiłem dużo lepszej jakości zamki i kłódki. Wyeliminowałem najsłabsze ogniwa zabezpieczeń dodałem dodatkowe zasuwy i rygle. Myślę o jakimś tanim systemie alarmowym żeby wydawał sygnał dźwiękowy przy jego wzbudzeniu.

Mam 3 drzwi w jednej płaszczyźnie na jednej ścianie

Co polecacie?

Stawiam w tym momencie na cenę, bo poniosłem bardzo duże straty.
  • #2 10031564
    noel79
    Poziom 21  
    Ocena: 100
    Jeżeli chcesz żeby narobiło hałasu to możesz zamocować wyłączniki krańcowe w drzwiach , plus układ elektroniczny który będzie uruchamiał syrenę .
  • #3 10031610
    grabkaster
    Poziom 13  
    Ocena: 29
    tak tylko ciężko mi będzie odłączyć to jak ja sam będę wchodził tak mi się wydaje
  • #4 10031638
    MCB
    Poziom 27  
    Ocena: 79
    grabkaster napisał:
    włamano mi się na mój magazyn

Wynika z tego, że włamanie było przez dach....
    Tanio powiadasz.......
    Proponuję wynajęcie dmuchanych strażników, to najtańsza opcja... :)

pozdrawiam
  • #5 10031734
    jimasek
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2681
    grabkaster napisał:
    Co polecacie?

Profesjonalną firmę która oceni zagrożenia (słabe punkty), zaprojektuje i wykona system alarmowy z powiadomieniem.
  • #7 10032177
    scandaliks
    Poziom 25  
    Ocena: 54
    grabkaster napisał:
    Stawiam w tym momencie na cenę, bo poniosłem bardzo duże straty.

Mylisz się,wiem z doświadczenia,że lepiej się zapożyczyć niż kombinować.
    Miałem klientkę,którą okradziono i też nie miała na system,tłumacząc się stratami.Okradli ją drugi raz ,bo obserwowali dom :/
    Przemyśl to ,bo co tanie to drogie.Nie widziałem obiektu,tania centralka a nie kombinatoryka z ''homemade'' Dobry instalator doradzi coś taniego.
  • #8 10032909
    humek
    Poziom 32  
    Ocena: 164
    "Za tanie pieniądze psie mieso jedzą" to tylko przysłowie ale wywodzi się z "mądrości narodu" .Nie ma nic za darmo trzeba przeznaczyć jakąś sumę na dobre zabezpieczenie obiektu -takie by Ciebie drugi raz już nie okradli.Chcesz egzystować,działać na rynku musisz to "minimum" zainwestować W SIEBIE .Podpinam sie pod wypowiedź kolegów powyżej ,mały system alarmowy dobrze zainstalowany i jakieś powiadomienie GSM lub jak obok mieszkasz wydajny akustycznie sygnalizator.Nie ma nic za darmo ,oczekujesz 100% reakcji musisz zainwestować.
  • #9 10032939
    jimasek
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2681
    humek napisał:
    obok mieszkasz wydajny akustycznie sygnalizator.Nie ma nic za darmo ,oczekujesz 100% reakcji musisz zainwestować.

Oczywiście sygnalizator z podtrzymaniem akumulatorowym, który zadziała w razie sabotażu obwodu. My możemy sobie tylko pogdybać bo nie widzimy obiektu, choć wielu kolegów-instalatorów na forum ma doświadczenia (niedobre) jak coś robi się po "łepkach" i za tanie pieniądze. Moim zdaniem lepiej tego wcale nie montować.
  • #10 10057768
    mirekq
    Poziom 17  
    Ocena: 48
    Nie wiem o jakim tanio mówimy, ale proponuje SATEL CA-5 + klawiatura LED, kontaktrony na drzwi lub czujniki dualne (pir +mw) np BOSCH. Do tego 2 sygnalizatory SPW 100 do środka i SP5010 na zewnątrz.
    W miarę tanio.
  • #11 10057840
    kreslarz
    Poziom 35  
    Ocena: 460
    Stosunkowo tanio - jeżeli drzwi (bramy ) są na jednej ścianie to proponuję wewnętrzną barierę opto na podczerwieni, syrenę wewnątrz i na zewnątrz, do uruchamiania i dezaktywacji radiopilot.
    Jeżeli jeszcze taniej, to kup 2 kamery - atrapy, powieś w widocznych miejscach i wielki napis : "UWAGA OBIEKT MONITOROWANY". Na pewno nie zadziała, ale oddziaływanie psychologiczne spore. Włamywacze "od przypadku" unikają takich miejsc, wiedząc, że można sobie narobić kłopotów.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje taniego systemu alarmowego do zabezpieczenia magazynu z trzema drzwiami, po niedawnym włamaniu. W dyskusji pojawiają się różne sugestie, w tym instalacja wyłączników krańcowych w drzwiach, syreny alarmowej oraz systemów z powiadomieniem GSM. Uczestnicy podkreślają, że tanie rozwiązania mogą prowadzić do większych strat, sugerując inwestycję w profesjonalne systemy alarmowe. Proponowane są konkretne modele, takie jak SATEL CA-5 oraz czujniki BOSCH, a także pomysły na psychologiczne odstraszanie włamywaczy, jak atrapy kamer.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA