logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dodge Caravan 3.0 V6 2000 - automatyczna skrzynia gubi biegi po rozgrzaniu

Kulka150 18 Paź 2011 14:57 4476 3
REKLAMA
  • #1 10039786
    Kulka150
    Poziom 2  
    Witam mam DODGE Caravan 3L V6 z 2000r.Mam problem z automatyczną skrzynią biegów jak jest zimna jest OK po rozgrzniu traci bieg i czasami jakby coś w skrzyni piszczało. Po chwili złapie bieg ale zaraz znowu go gubi im dużej tym biegi pojawiają się na krócej . dopiero po postoju i ostygnięciu się złapie na jakiś czas bieg . Co ją boli proszę o rade. Sprawdzanie na kąpie wykazało błąd 0700 jest to błąd przeniesienia napędu ale jakoś nic mi to nie mówi.
  • REKLAMA
  • #2 10040638
    romuald-f
    Spec Automatyczne skrzynie biegów
    Ocena: 1546
    Błąd 0700 jest to usterka komputera sterującego skrzynią biegów. Nie oznacza jednak to że masz uszkodzony komputer. Należałoby zrobić kilka testów (pod warunkiem że filtr oleju, stan oleju i jego jakość jest ok).
  • REKLAMA
  • #3 10054175
    Kulka150
    Poziom 2  
    Olej i filtry były wymieniane 3 miesiące temu a więc wątpię że to jest to. Ten błąd wyszedł mi po podłączeniu całego komputera pojazdu , czy jest możliwość podłączenia samego komputera skrzyni biegów tak żeby sprawdzić czy to jest błąd samego sterownika.
  • #4 10054614
    autoas
    Poziom 42  
    Ocena: 3918
    Kulka150 napisał:
    Ten błąd wyszedł mi po podłączeniu całego komputera pojazdu , czy jest możliwość podłączenia samego komputera skrzyni biegów tak żeby sprawdzić czy to jest błąd samego sterownika.

Chłopie nic nie rozumiesz pisząc takie rzeczy.....
    Błąd masz fatalny i kosztowny, oddaj do naprawy do naprawdę dobrego i polecanego warsztatu zajmującego sie skrzyniami automatycznymi
REKLAMA