logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Odzyskanie partycji NTFS i FAT z dysku zewnętrznego.

Spite84 21 Paź 2011 10:04 1941 2
REKLAMA
  • #1 10049432
    Spite84
    Poziom 10  
    Witam.
    Temat jak wyżej. Dysk odmówił posłuszeństwa.
    Proszę o analizę i informację czy da się z nim coś jeszcze zrobić.
    Oczywiście zależy mi na odzyskaniu danych. Przez DMDE mam dostęp do plików, ale kopiowanie kilkudziesięciu tysięcy plików pojedynczo to zabawa na długi czas. Ewentualnie prosiłbym o informacje co zrobić gdy już zostanę zmuszony do kopiowania i przekopiuję to na czym mi najbardziej zależy? Jak sformatować/wyzerować dysk do którego nie ma dostępu?
    Zamieszczam zrzut partycjonowania z DMDE, oraz sektory z NTFS i dodatkowo z FAT. Dziękuję.

Odzyskanie partycji NTFS i FAT z dysku zewnętrznego.
    Załączniki:
    • sec_567168001_101.bin (50.5 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • sec_0_101.bin (50.5 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #3 10070547
    Spite84
    Poziom 10  
    migol21 napisał:
    1)
    Cytat:
    Jak sformatować/wyzerować dysk do którego nie ma dostępu?
    Co to znaczy nie ma dostępu : https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1332894.html
    2) Brakuje MFT albo uszkodzone albo złe Booty. Trzeba popatrzeć na to MFT po skanowaniu .
    http://www.youtube.com/watch?v=toXoxHmZwXE

Dziękuję za odpowiedź. Korzystając z załączonej instrukcji skanu pliku MFT próbowałem wyszukać sektory z MFT, ale nie wykryło odpowiedniego. Wniosek: brak MFT(moja wina nieumiejętnego grzebania w dysku). Metodą prób i błędów udało mi się jednak uruchomić jedną z partycji, oraz odzyskać dane z drugiej więc zamykam temat. Dla czytających początkujących: nie kombinujcie sami z dyskiem. Poproście o pomoc doświadczonych:) Z drugiej strony po tygodniu zbierania informacji wiele się nauczyłem o dyskach i sektorach i przy następnej awarii dysku nie popełnię już tych samych błędów:) Pozdrawiam.
REKLAMA