logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gdzie kupić tanią piłę stołową do cięcia profili aluminiowych?

goldena34 21 Paź 2011 21:40 1881 3
REKLAMA
  • #1 10051719
    goldena34
    Poziom 2  
    witam jestem nowym uzytkownikiem i mam problem

prowadze firme i wprowadzam nowy produkt
    i tu mam problem
    potrzebna jest mi piła stołowa tego typuAby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
    potrzebna jest mi piła do ciecia profili aluminiowych za male pieniazki
    z tego co sie dowiedzialem to obroty pily powinny sie wachac w granicy 7000 .
    obrotów
    jesli mozecie to prosze podeslijcie linki jakimis aukcjami lub tez sklepami gdzie moge takie cos zakupic

z góry dziękuję za pomoc
  • REKLAMA
  • #2 10051812
    vorlog
    Poziom 40  
    Ocena: 2581
    Coś nie tak- do aluminium takie obroty? I na sucho, bez chłodziwa?
    Widziałem piły do cięcia takich profili ale taśmowe, z natryskiem emulsji chłodzącej, wolnobieżne.
    V.
    EDIT: http://www.pilex-sklep.pl/pol_m_Dystrybucja_OBRABIARKI-DO-DREWNA-i-METALU_Pily-tasmowe-do-metalu-186.html
    EDIT2: zobacz też aukcje sprzedawcy KORONET_SIEDLCE na allegro
  • REKLAMA
  • #3 10052013
    jacur
    Poziom 32  
    Ocena: 295
    Ta piła Metabo się do tego nadaje o ile ma dosyć sztywną konstrukcje. Musisz tylko zastosować tarcze do ciecia metalu. Maja one specyficznie ostrzone zęby, na przemian przekrój prostokątny a następny ma zeszlifowane naroża.
  • #4 10671946
    marek 1871
    Poziom 15  
    Ocena: 44
    Gdybyś chciał zastosować tą piłę do cięcia aluminium co podałeś w linku to dobrze sprawdzi się Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany. Daje radę m. in. z profilami aluminiowymi. Możesz wspomagać się chłodziwem w spreju do tego i powinno iść.
REKLAMA