Witam! Mam poblem z wieżą panosonica sa-ak25, mianowicie postanowiłem wymienic kiedyś paski od magnetofonu. Po wymianie i złożeniu wieży spostrzegłem brak basów, po ponownym rozłożeniu i złozeniu wieży doszedł jeszcze problem z magnetofonem. Problem z magnetofon polega na tym iż w momencie włączenia wieży następuje krótkotrwała praca silnika jednocześnie z pracą elektromagnesu odpowiedzialnego za otwieranie kieszeni. Po ustaniu pracy wymienionych elementów, kieszeń magnetofonu jest jakby martwa tzn. nie reaguje na żadne przyciski a na wyświetlaczu jest informacja o obecności kasety w kieszeni mimo że jej tam nie ma.
Moje pytanie jest takie. Czy padł jakiś układ od sterowania kieszenią (wszystkie styki od automatyki są w porządku)?
No i czy możliwe jest aby taki układ i końcówka mocy (brak basów) padły w chwili rozkręcania wieży która nie była pod napięciem.
Moje pytanie jest takie. Czy padł jakiś układ od sterowania kieszenią (wszystkie styki od automatyki są w porządku)?
No i czy możliwe jest aby taki układ i końcówka mocy (brak basów) padły w chwili rozkręcania wieży która nie była pod napięciem.