logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dźwięk z magnetofonu Panasonic SA-AK44 zniekształcony po chwili odtwarzania

macman333 26 Gru 2006 19:01 1127 5
REKLAMA
  • #1 3372007
    macman333
    Poziom 2  
    Witam
    Po wlaczeniu dzwiek z magnetofonu przez chwile idzie ok ale potem zaczyna byc dziwnie "przymulony",znieksztalcony.Czasem dzieje sie tak zaraz po wlaczeniu czasem dopiero po chwili.Efekt ten pojawia sie w obu kieszeniach wiec glowice wykluczylem jako przyczyne.Pierwsze co mi przyszlo do glowy to wymiana paskow.Ale moze ktos ma jeszcze jakies podejrzenia.
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 3372028
    Peposh
    Poziom 14  
    masz racje, problem leży w starych paskach.
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 3373883
    macman333
    Poziom 2  
    No wlasnie to mi sie troche dziwne wydaje bo wieza ma nie wiecej niz 3 lata i na pierwszy rzut oka paski wydaja sie byc ok.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 3374854
    h jaworski
    Specjalista AGD
    Ocena: 716
    rolki dociskowe stwardniały i są śliskie przez co taśma schodzi z osi koła zamachowego i nie idzie dobrze po głowicy ,tylko się zsuwa w dół albo do góry uszkodzenie występuje bardziej na początku taśmy a pużniej już czesto na całej jej długości rolki. wzasadzie trzeba wymienić na orgilalne bo jakos dobrych podrubek nie spotkałem a to koszt doś znaczny bo około 12zł *4sztuki rolka raczej występuje razem z dzwignią przez to jej cena jest taka a nie niższa ale może gdzieś są do dostania jakieś tanie zamienniki
  • #6 3375184
    macman333
    Poziom 2  
    Dziekuje za szybka pomoc. Mysle ze zainwestuje w orginalne rolki dla swietego spokoju :) Pozdrawiam
REKLAMA