W Wieży Panasonic SA-AK25 miałem urwane paski od przesuwu taśmy.Problem polegał na tym że wćiągało kasetę.Po wymianie owych pasków problem jest taki że jak włożę kasetę to elektromagnes załączy głowicę nastąpi start ale po ok 3 sek napęd się wyłancza.Charakterystyczne jest to że elektromagnes trzy razy się wzbudza na każdej z kieszeni co powod wyłączenie napedu.Jeszcze zauważyłem że na tape B jak daje się otwieranie kasety to nie reaguje.Również w tape B nie reaguje na rewers czyli kaseta idzie tylko w stronę prawą pomimo wciskania Play w lewo.Teraz nie wiem czy wina jest w złym złożeniu mechanizmu napędowego czy coś w sterowaniu.Dodam że ściągnąłem bardzo niewyrażny schemat tego mechanizmu i koła ślimakowe które cały machanizm przesuwają ustawiłem prawidłowo.Czy jest jeszcze coś co trzeba ustawić aby owy objaw ustąpił?Może ktoś ma w miarę czytelny schemat tego mechanizmu lub chociaż jakiegoś linka gdzie mógłbym pobrać?Proszę o pomoc.Tera idę nadal walczyć z owym sprzętem dodam że nie tak prostym jak by się wydawało.Nie wspomnę już o zmieniarce cd.Mnie przeraziła ale miałem tylko brudny laser i nie trzeba było ingerować w mechanikę i oby nigdy nie.