logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Laptop HP PAVILION DV9000 - Artefakty na matrycy + Ciemna matryca po chwili

MaksymilianS 05 Lis 2011 14:12 2091 2
REKLAMA
  • #1 10103925
    MaksymilianS
    Poziom 1  
    Posiadam laptopa hp pavilion dv9000 z karta graficzna Nvidia Geforce go 7600 Problem opisany jak powyżej,
    problem powstał w trakcie normalnego używania laptopa przeglądania witryn internetowych... początkowo pojawiły się artefakty, Komputer wyłączyłem bo myślałem że nastąpiła awaria zasilacza i pojechałem po nowy. Problem nie ustąpił tylko się nasilił. wykręciłem dysk w celu sprawdzenia czy nie jest to winna żadnego wirusa. problem istnieje nawet w biosie wiec
    Po rozebraniu laptopa taśma od matrycy wydaje się sprawna choć nie wiem jak bym mógł to sprawdzić, Płyta główna integrowaną kartą graficzną też nie nosi śladów zalania ani spalenia... Czy jest możliwe by było spowodowane to przegrzaniem ? podobno jest to częsta przypadłość w tym modelu? wiecie może jak mogę to zdiagnozować? i czy ktoś ma doświadczenie w tych sprawach ?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 10104007
    adamadi33
    Poziom 43  
    Ocena: 251
    Jest to przegrzanie układu GPU, zapewne lutowanie pod układem już puściło.
  • #3 10104776
    pawelbul
    Poziom 19  
    Ocena: 14
    Przegrzanie układu grafiki - tak, znacznie częściej jest to jednak usterka połączenia rdzenia układu z płytką układu a nie połączeń układu z płytą główną.
REKLAMA