logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki aparat cyfrowy do 300-400 zł? Opinie o Samsung ES80 i inne modele

Nirandel 06 Lis 2011 19:46 1617 3
REKLAMA
  • #1 10110040
    Nirandel
    Poziom 10  
    Jak w temacie, chciałbym kupić aparat cyfrowy. Zdam się na Wasze propozycje, więc proszę o konkretne modele i i kilka słów na ich temat (doświadczenia). Aparat bez żadnych bajerów, byle robił ładne zdjęcia. Filmy traktuję jako dodatek, jakby znalazło się coś co nagrywa w HD i znajduje się w przedziale cenowym to będę zadowolony, jednak filmy nie są koniecznością.

Przydał by mi się jutro aparat, w MediaExpert w ofercie jest Samsung ES80, chyba się na niego zdecyduję.
  • REKLAMA
  • #2 10110910
    maniek1818
    Poziom 22  
    Ocena: 260
    Sprawdź ofertę Fuji. Bo ten samsung nie nagrywa w HD, a Fujifilm FinePix AX300 już tak. Z kolei ten samsung ma krótszą ogniskową od 27mm (Fuji 33mm), co skutkuje szerszym kątem widzenia.
    Napisz jakie chcesz zasilanie 2xAA czy akumulatorek Li-on (generalnie dobre paluszki pozwolą wykonać więcej zdjęć).
  • REKLAMA
  • #3 10111039
    Nirandel
    Poziom 10  
    Dosyć porządnie wygląda ten FujiFilm, o firmie nigdy wcześniej nie słyszałem, będę musiał się czegoś jeszcze dowiedzieć. Warto by było to kupić w jakimś zwykłym sklepie, w razie późniejszej reklamacji - jednak wątpię że w Starogardzie Gdańskim dostanę ten aparat, jednak jutro pochodzę po sklepach ;)

Zasilanie nie jest ważne, prawdopodobnie będę tam wsadzał akumulatorki "paluszki"
  • #4 10111140
    maniek1818
    Poziom 22  
    Ocena: 260
    Nirandel napisał:
    o firmie nigdy wcześniej nie słyszałem,

Kiedyś popularne były ich klisze i papiery fotograficzne. Wczoraj "macałem" ten aparacik w sklepie "dla idiotów". No i obudowa sprawia wrażenie solidnej, mimo, że jest z plastiku. W porównaniu do plastikowego Canona PowerShot A1200 jest super.
    Jest jeszcze słabszy model AV200 (parametry podobne).
REKLAMA