logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Philips 28PW6301 - pilot nie wchodzi do menu, dioda miga, co zrobić?

Monter 07 Gru 2004 18:02 1657 3
REKLAMA
  • #1 1043662
    Monter
    Poziom 12  
    Ocena: 35
    Witam!

Właśnie kupiłem oryginalnego pilota do tego TV dałem za niego 150zł w serwisie Philipsa. I nie mogę wejśc do menu. Wszystkie inne funkcje działają, a jak naciskam menu to miga dioda i nic poza tym. Co mam robić ?
    Jestem w desperacji bo wywaliłem kupe kasy na marne. Proszę o pomoc.

Pozdrawiam
    Monter
  • REKLAMA
  • #2 1044083
    Adrian2
    Poziom 15  
    Ocena: 6
    Może to nie jest oryginalny pilot , jeżeli reaguje na inne polecenia to może byc pomylony , najczęściej piloty w tv Philips podstawowe funkcje wykonują nawet zwykły RC5 będzie działał . Knyf zaczyna się przy zaawansowanych funkcjak takich jak menu .
    Porozmawiaj z tymi ludźmi co ci go sprzedali . Ten oryginalny był taki sam ? . Oznaczenie jest pod pokrywą baterii , porównaj .
  • REKLAMA
  • #3 1044548
    Monter
    Poziom 12  
    Ocena: 35
    Problem jest w tym że ja nie wiem jaki ma symbol ani nawet jak wygląda oryginalny pilot. W serwisie podałem typ telewizora a oni dali pilota który pod klapką ma symbol RC2563/01
    Nie wiem czy im wierzyć. Dlatego proszę Was o pomoc.
    Monter
  • #4 1044776
    rae0113
    Serwisant RTV
    Ocena: 25
    to nie jest oryginał do tego TV.ale może pójdzie.zobacz czy nie masz takich dwóch przyciskow połączonych pod spodem kreską.Wciśnij je jednocześnie.Oryginał to RC7515
REKLAMA