Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Gutmann Mega Macs 55 update

rafalwe 19 Nov 2011 20:05 4915 13
Texa Poland
    rafalwe
    Level 10  
    Przeszukałem już chyba cały inter...:( :cry:
    Niestety nigdzie nie znalazłem niczego na temat aktualizacji Mega Macs
    Czy wiecie, gdzie można poza producentem wgrać update?
    Czy w ogóle jest to możliwe indywidualnie.
    Mam sprzęt już 5 lat i brakuje mi marek.
    Pomocy !!!
  • Texa Poland
    fake_nick
    Level 18  
    osobiscie za cene aktualizacji gutamana , wolałbym kupic cdif
    tez mam gutmana i powiem szczerze ze nie warto płacic tej kasy
    pisior1987
    Level 21  
    No to teraz se zapłacisz. Też nie polecam tego sprzętu, lepiej kupić kilka serwisówek i np. CDIFa. wyjdzie 1/4 ceny pozdro
    rafalwe
    Level 10  
    No tak pewnie macie rację, ale Gutmanna już mam i go dobrze znam. Nowego musiałbym na nowo się uczyć.
    Co do CDIFa to ponoć ma dużo mniejsze możliwości. Choć nie mam o tym pojęcia, bo go nigdy nie obsługiwałem.
  • Texa Poland
    ladamaniac
    Level 39  
    Można indywidualnie u producenta, mają przedstawicielstwo w Przeźmierowie k Poznania. Ceny niestety zabójcze. Jeśli masz urządzenie z numerem seryjnym zaczynającym się na 1 to możesz aktualizować do ver37, potem musisz wymienić sprzęt. Zbyt mało tego sprzętu, żeby ktoś zrobił pirata.
    stanislawcdn
    Level 9  
    witam , tez posiadam model 55 i jesli chodzi o aktualizacje to tylko u dystrybutora i tak maks do 2010 r łapie. Jesli chodzi o nowsze, to niestety musisz wymienic sprzet np na 56 badz wersje pc . Ja wlasnie jestem na etapie kupna nowszego urzadzenia i powiem szczerze ze cdif przy mega macsie to jakis żart. Dostalem na probe cdif 3 i jak dla mnie to jakas żenada ( naprawde mialem nadzieje ze daje rade z uwagi na to ze to polski sprzet ) . Testowalem tez autela i tez przy gutmanie jest slaby . Znajomy posiadajacy auto com delphi tez nie narzeka ale czasami sie uzupelniamy bo jak wiadomo nie zrobisz wszystkiego na jednym urzadzeniu .
    trrol
    Level 12  
    Ma ktoś obraz karty flash z tego urządzenia. Bo mi padła, a niestety hella już nie wspiera tego urządzenia. Posiadałem wersje 37. Orientuje się może ktoś jaka była ostatnia wersja na 55?

Edit:
    Mam już obraz dysku 37.
    trrol
    Level 12  
    Witam posiadam mega macs 55 uszkodzonego sprzedaje na części. Oprogramowanie w wersji v42 w języku PL. Więcej informacji na PM.
    trrol
    Level 12  
    Kabla nie mam już, program mam. Tylko jaki masz środek. Czy z multiplex czy multiplex na kablu. Zrób zdjęcie płyty głównej i złącz z tyłu ( nad ekranem). Jakie teraz masz oprogramowanie?
    trrol
    Level 12  
    Masz po złącza tak opisane od lewej rs232/2 ST1 rs232 ? Jeśli tak to masz już z zintegrowanym muliplexem.