logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Blackberry 9530 - brak reakcji, jak sprawdzić baterię i połączenia?

Mac3k 19 Lis 2011 21:27 4515 5
REKLAMA
  • #1 10158185
    Mac3k
    Poziom 20  
    Ocena: 135
    Witam, dostałem taki telefonik do przeglądnięcia. Hmm podobno nie działa czerwona słuchawka ale w praktyce to reaguje. Telefonu nie da się włączyć. Zgłasza się w systemie ale nie uruchamia. Podobno uruchomił się gdy został pozostawiony do ładowania. Chciałem przemierzyć baterię ale nie wiem jak to jest tam zrobione czy łączone szeregowo jakoś na tych pinach czy w jaki sposób? Na skrajnych potencjał równy zero , na 1 i 2 1,7V i na 2 i 4 1,7V . Teraz, nie mogłem się dokopać do podobnych usterek, czego szukać i czego próbować?
  • REKLAMA
  • #2 10158623
    l2afal
    Poziom 13  
    Ocena: 8
    Witam, ustaw telefon tak by złącze baterii było po prawej stronie.Jak masz tak ułożone to "+" jest to prawy skrajny pin, a "- " lewy skrajny na nich powinno byc ok4V ,wiec raczej bateria do wymiany.A skąd wiesz że działa czerwona słuchawka jak nie włączyłeś telefonu?;)
  • REKLAMA
  • #3 10158836
    Mac3k
    Poziom 20  
    Ocena: 135
    Dobra, bateria była siadnięta ale to nic. Podłączyłem na ostro pod zasilacz i podciągnąłem pod 3,8V , włożyłem do telefonu, nie reaguje na wciskanie czegokolwiek. Po chwili włączyło się podświetlenie i taka jakby klepsydra okrągła. Potem to znikło. Podłączyłem ładowarkę telefon "się ładuje" ale nie można go w żaden sposób uruchomić.
  • REKLAMA
  • #4 10158902
    l2afal
    Poziom 13  
    Ocena: 8
    o to najprawdopodobniej padło oprogramowanie.Ściągnij sobie program Desktop menager, program prosty w obsłudze,on ci powinien automatycznie wykryć telefon ,znaleźć os do blackberry.Powinno to pomóc taki sam przypadek miałem w swoim BB9500

Dodano po 1 [minuty]:

a co do przycisków to pewnie łytka klawiatury do wymiany często to siada:)
  • REKLAMA
  • #5 10159142
    pacholik

Poziom 21  
    Ocena: 59
    Jeżeli chcesz to odezwij się bo mam nowe Org płytki klawiatury z klawiaturą do 9500.

Pozdrawiam
    Konto firmowe:
    ELECTRO-GSM
    M.Skłodowskiej-Curie 82, Lubin, 59-300 | Strona WWW: www.electro-gsm.com
REKLAMA