Witam.
Na początek spec. mojego PC:
MOBO: Biostar VIARAMA U8799
CPU: Intel Pentium IV 2,6GHz@2,9GHz
GPU: ATI Radeon X1300 PRO 256MB DDR2
RAM: 1280MB (Kingston & Infneon)
PSU: Ehym...no też do wymiany, ale najpierw chciałem zainwestować w procka (Feel ESP-300ATXSP4 300W)
A teraz pytanie... czy zyskałbym jakąś lepszą wydajność wciskając Pentium IV 3,06GHz 533Mhz 512KB Northwood'a?
I tak przy okazji zapytam, ile można go podkręcić?
Tego mojego nie zakręcę na 3,0 GHz bo się wtedy PC resetuje, czyli zasilacz nie wyrabia. Póki co nie mam kasy na nowy mocniejszy. Wiem, najlepiej to się pozbyć takiego kompa, ale no tak jak wspomniałem... nie mam kasy na nowy, więc jeszcze troszkę włożę w tego...
Proszę nie polecać mi zasilaczy, bo już od tego rozpocząłem kiedyś wątek i się wszystkiego dowiedziałem.
Z góry dziękuję wszystkim za każdą literkę w tym temacie!
Pozdrawiam Młody!
Proszę poprawić tytuł tematu. MOD
Na początek spec. mojego PC:
MOBO: Biostar VIARAMA U8799
CPU: Intel Pentium IV 2,6GHz@2,9GHz
GPU: ATI Radeon X1300 PRO 256MB DDR2
RAM: 1280MB (Kingston & Infneon)
PSU: Ehym...no też do wymiany, ale najpierw chciałem zainwestować w procka (Feel ESP-300ATXSP4 300W)
A teraz pytanie... czy zyskałbym jakąś lepszą wydajność wciskając Pentium IV 3,06GHz 533Mhz 512KB Northwood'a?
I tak przy okazji zapytam, ile można go podkręcić?
Tego mojego nie zakręcę na 3,0 GHz bo się wtedy PC resetuje, czyli zasilacz nie wyrabia. Póki co nie mam kasy na nowy mocniejszy. Wiem, najlepiej to się pozbyć takiego kompa, ale no tak jak wspomniałem... nie mam kasy na nowy, więc jeszcze troszkę włożę w tego...
Proszę nie polecać mi zasilaczy, bo już od tego rozpocząłem kiedyś wątek i się wszystkiego dowiedziałem.
Z góry dziękuję wszystkim za każdą literkę w tym temacie!
Pozdrawiam Młody!
Proszę poprawić tytuł tematu. MOD