logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

CC 1100 - nie odpala. Po dolaniu paliwa dalej nie odpala.

kula922 29 Lis 2011 13:06 3406 9
  • #1 10196806
    kula922
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    Mam taki problem, rano odpaliłem autko pochodziło jakieś 5 sekund i zgasło, po kontrolce paliwa wywnioskowałem że go brakło, dolałem 5l kręcę i nic, co może być przyczyna. Jak włączam obwód to pompka brzęczy także to chyba nie jest jej wina
  • #2 10196827
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #3 10196968
    sandamiano
    Poziom 31  
    Ocena: 351
    Sprawdź czy ma iskrę , ale jeśli faktycznie paliwa brakło to mógł się układ zapowietrzyć.Musiałbyś zdjąć wężyk na przepustnicy (od strony kabiny) wężyk do butelki i pokręcić kluczykiem ale bez odpalania. W pozycję MAR.Jak nie leci to zapowietrzone (lub zapchane) a jak zacznie lecieć to złożyć wężyk i próbować odpalić. Regulator ciśnienia paliwa na wtrysku potrafi ograniczyć przepływ paliwa jak w przewodzie jest powietrze.Inna sprawa to taka że mogłeś tak pompę wykończyć przy pracy na sucho.
  • #4 10198171
    kula922
    Poziom 9  
    nie dostaje benzyny
  • #5 10198182
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #6 10198200
    kula922
    Poziom 9  
    odpiąłem przewody od pompki paliwa i włączyłem obwód i nic nie trysło
  • #7 10198298
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #8 10198368
    kula922
    Poziom 9  
    filtr mam nowy, wykręcę i zobaczę czy działa
  • #9 10198638
    sandamiano
    Poziom 31  
    Ocena: 351
    Zrób tak: weź pompkę np. rowerową zdejm ten przewód wlotowy do wtrysku i pompuj w niego powietrze jak do balonu tak z kilkadziesiąt razy nawet po jakimś czasie odsuń pompkę i paliwo poleci jak z balonu.Sprawdzony sposób i działa na pewno jeśli nie wykończyłeś wkładu pompy paliwa.Odpiąłeś węże przy pompie paliwa i nic nie leci?To pewnie wkład dostał popalić na sucho ale spróbuj z tą pompką
  • #10 10199360
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z samochodem CC 1100, który nie odpala po dolaniu paliwa. Po pierwszym uruchomieniu silnik działał przez kilka sekund, a następnie zgasł. Po dolaniu 5 litrów paliwa silnik nadal nie odpala. Użytkownik sprawdził, że pompka paliwa działa, ale nie dostaje benzyny. Uczestnicy dyskusji sugerują sprawdzenie iskry, zapowietrzenia układu paliwowego oraz stanu filtra paliwa. Proponują również użycie dodatkowej pompki do zassania paliwa oraz sprawdzenie, czy pompa nie została uszkodzona przez pracę na sucho.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA