z tego co pamietam to jest ta kontrolka co sie pali kiedy wkladasz kluczyk a po zapaleniu silnika gasnie...(zolta), jesli mowimy o tej samej kontroce to jest to odciecie pedala gazu
wiesz...u mnie w ibizie ta lampka gasnie po zapaleniu silnika tak jak pisalem wczesniej, wiec nie wiem co mozesz miec zle...moze jakies zwarcie albo cuś, albo mi sie lampki pomylily i masz cos padniete w samochodzie, ale jeszcze sprawdze w instrukcji i sie odezwe
✨ Kontrolka ECP w Seacie Ibiza to żółta lampka, która zapala się po włożeniu kluczyka i powinna zgasnąć po uruchomieniu silnika. Jej świecenie podczas jazdy może wskazywać na problem z odcięciem pedału gazu lub usterkę elektryczną. Zaleca się wykonanie diagnostyki komputerowej w celu odczytania kodów błędów silnika. Częstą przyczyną świecenia kontrolki jest uszkodzony lub wadliwy czujnik stopu lub problem z żarówkami świateł stopu. Możliwe są również zwarcia w instalacji elektrycznej. Wskazane jest sprawdzenie czujnika stopu oraz żarówek, a w razie potrzeby konsultacja z instrukcją obsługi lub specjalistycznym forum motoryzacyjnym. Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.