logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kontrolka ECP w Seacie? Co oznacza świecenie takiej kontrolki?

kojot3.0 11 Gru 2004 17:15 5765 7
REKLAMA
  • #1 1052464
    kojot3.0
    Poziom 19  
    Ocena: 9
    Witam wszystkich. Czy ktoświe co koznacza świecąca sie kontrolka ECP w seacie ibiza?Za podpowiedz wielkie dzięki.

pozdrawiam
    Michał
  • REKLAMA
  • #2 1052483
    tufu
    Poziom 11  
    z tego co pamietam to jest ta kontrolka co sie pali kiedy wkladasz kluczyk a po zapaleniu silnika gasnie...(zolta), jesli mowimy o tej samej kontroce to jest to odciecie pedala gazu
  • REKLAMA
  • #3 1052606
    kojot3.0
    Poziom 19  
    Ocena: 9
    No tak, ale co zrobić żeby nie świeciło. Samochód normalnie jeździ i co to może oznaczać??
  • #5 1054454
    diag
    Poziom 29  
    Ocena: 209
    Sprawdź żarówki stopu.
  • REKLAMA
  • #6 1054845
    tufu
    Poziom 11  
    wiesz...u mnie w ibizie ta lampka gasnie po zapaleniu silnika tak jak pisalem wczesniej, wiec nie wiem co mozesz miec zle...moze jakies zwarcie albo cuś, albo mi sie lampki pomylily i masz cos padniete w samochodzie, ale jeszcze sprawdze w instrukcji i sie odezwe
  • #7 1056656
    firdy
    Poziom 21  
    Ocena: 80
    Sprawdz czujnik stopu w bardzo często on jest przyczyną tego błędu
  • REKLAMA

Podsumowanie tematu

✨ Kontrolka ECP w Seacie Ibiza to żółta lampka, która zapala się po włożeniu kluczyka i powinna zgasnąć po uruchomieniu silnika. Jej świecenie podczas jazdy może wskazywać na problem z odcięciem pedału gazu lub usterkę elektryczną. Zaleca się wykonanie diagnostyki komputerowej w celu odczytania kodów błędów silnika. Częstą przyczyną świecenia kontrolki jest uszkodzony lub wadliwy czujnik stopu lub problem z żarówkami świateł stopu. Możliwe są również zwarcia w instalacji elektrycznej. Wskazane jest sprawdzenie czujnika stopu oraz żarówek, a w razie potrzeby konsultacja z instrukcją obsługi lub specjalistycznym forum motoryzacyjnym.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA