logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Peugeot 206 2.0 HDI - auto gaśnie podczas jazdy, problem z pompą paliwa?

tomek11361 06 Gru 2011 16:27 1547 2
REKLAMA
  • #1 10225525
    tomek11361
    Poziom 1  
    witam , mam bardzo powazny problem z moim autem a mianowicie, jkais czas temu auto zgasło mi podczas jazdy, nie zastanawiając sie długo odpaliłem i pojechałem do domu i na tym odcinku ok. 10km sytuacja powtórzyła sie 4 razy...gdy dawałem mocniej gazu auto gasło. gdy juz byłem w domu doszedłem do wniosku ze do silnika nie dochodzi wystarczająca ilosc paliwa wiec otworzyłem tylne siedzenie właczyłem zapłon a tu niespodzianka pompa paliwa pracuje duzo głosniej niz normalnie jakby na 10 razy mniejszych obrotach...wlałem srodka na czyszcenie układu paliwowego i sprawa ucichła było ok przez miesiac kiedy wracajac z pracy auto znow zgasło tym razem juz nie odpaliło a pompa jakby ledwo chodziła...wymieniełem pompe paliwa w baku...auto działa pali , kilka dni od wymiany sytuacja sie powtarza auto zgasło podczas jazdy pompa nieznacznie ale napewno głosniej chodzi...czasem po kilkukrotnym włączeniu zapłonu pompka jakby nabiera obrotów i wycisza sie do "normalnego trybu pracy", sytuacja druga kiedy pompa chodzi głosniej ale silnik da sie odpalic i wtedy pompka stopniowo tez wraca do takich obrotów jak mysle ze są prawidłowe gdyz rozpoznaje dzwiek prawidłowo działającej pompki.W skrócie sytuacja jest kiepska gdyz nie wiadomo kiedy moge stanąc autem w szczerym polu..a co wazniejsze w czym problem skoro pompke wymieniłem i po paru dniach powtórka i raz działa raz nie. POMOCY !!! czy ktos ma taki sam problem?prosze o odp aha wazna rzecz filtra paliwa nie wymienieałem i nie wiem kiedy był wymieniany
    Moderowany przez robokop:

3.1.13. (10.9, 15) Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych.

• REKLAMA
  • #2 10225611
    hamandoss
    Poziom 13  
    Ocena: 7
    wymieniłeś pompę paliwa w baku a rozebrałeś ją aby zobaczyć czy sitko nie jest zabite? to samo tyczy się starej pompy
  • #3 10225655
    karola44-81
    Poziom 27  
    Ocena: 242
    No i w HDI filtry paliwa zawsze wymienia sie na poczatku i dla swietego spokoju czesciej niz nigdy :).
    Co do pompy paliwa. Jaka zalozyles? Kraza opinie, e tanie zamienniki nie daja rady. Moze w twoim przypadku tez tak jest?
REKLAMA