logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Peugeot 206 2.0 HDI - Gaśnie podczas jazdy , normalnie odpala

lolek124 25 Lis 2012 19:49 2220 8
REKLAMA
  • #1 11574175
    lolek124
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam , mam problem z autem peugeot 206 2.0 HDI 90 km . Pewnego dnia zgasł mi podczas jazdy , zgasł i po 5 sek odpaliłem go i normalnie pojechałem , zgasł znowu po 30-40 km . Teraz gaśnie juz nawet po 5 km jazdy albo szybciej . Jak zgaśnie to można go normalnie z powrotem odpalić za pierwszym strzałem bez problemów . Auto mam wrażenie że ciężko wkręca się na obroty i ma mniej mocy , gaśnie najczęściej jak się jedzie powyżej 2.0 tys obrotów , jak się go zamula 1,2 tys obrotów to dłużej pojeździ zanim zgaśnie . Co moze byc nie tak ?
  • REKLAMA
  • #2 11574213
    zeimp
    Moderator na urlopie...
    Ocena: 2341
    A co "mówią" przyrządy diagnostyczne? Gdzie wyniki z diagnostyki?!
  • #3 11574287
    gacopiesz
    Poziom 18  
    Ocena: 174
    Gdzie kontrola ciśnienia paliwa w obwodzie niskiego ciśnienia, gdzie kontrola filtra paliwa???????????????????????????????????????????????
  • REKLAMA
  • #4 11574391
    lolek124
    Poziom 2  
    po to pierw pytam na forum , żeby dowiedzieć się czy ktoś miał podobny problem . Druga sprawa to jakie mogą byc prawdopodobne przyczyty - z autopsji moze ktoś zna ... Trzecia sprawa to może samemu dam rade sprawdzić jak podpowiecie . Moze należy zamknąć forum skoro odrazu wysyłacie do mechanika albo diagnosty . Jakbym był u mechanika to by mi powiedział co jest nie tak i nie pytał was ...
  • #5 11574454
    krzysta72
    Poziom 13  
    Ocena: 47
    Proponowałbym zacząć od wymiany filtra paliwa.Nie zaszkodzi zwłaszcza że idzie zima,i można zrobić samemu.
  • #6 11574486
    jurekk55
    Poziom 36  
    Ocena: 1577
    lolek124 napisał:
    Moze należy zamknąć forum skoro odrazu wysyłacie do mechanika albo diagnosty

Wow i naprawisz HDI , jak Syrenkę Bosto ?
    lolek124 napisał:

Jak zgaśnie to można go normalnie z powrotem odpalić za pierwszym strzałem bez problemów

Wkrętakiem niczego nie zdziałasz , więc więcej pokory kiedy dostajesz prawidłową i życzliwą poradę
  • REKLAMA
  • #7 11574528
    lolek124
    Poziom 2  
    dzieki jurek moj panie . Twa rade jakże cennna , zbawienną się zeń okazała .
    Diagnosta błędy odczytawszy , przyczyny gaśnięcia nie odnalazł peugeota .
    Odesłał wtem na elektrode , przyczyny tejże szukać dalej . O rade jurka555 zapytać nakazał .

Ludzie dzięki , rozwiązaliście mój problem . Zamknijcie temat , jutro pojade do diagnosty bo w HDI - najbardziej skomplikowanym w budowie i nowości technicznej nie da się wymienić filtra paliwa , wyjąć pompy z baku i innych jakże skomplikowanych rzeczy .
  • #8 11574576
    robi1214
    Poziom 31  
    Ocena: 867
    Jojcoż.
  • REKLAMA
  • #9 11574987
    ociz
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 3469
    Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany

Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany

3.1.17. Zabronione jest publikowanie wpisów obniżających ogólny poziom dyskusji, wynikających z lenistwa lub zawierających roszczeniowy charakter wypowiedzi.

3.1.15. Zabronione jest publikowanie wpisów przedstawiających problem, bez podania wystarczającej liczby informacji umożliwiającej zajęcie merytorycznego stanowiska przez innych Użytkowników forum. Tytuł wpisu powinien zawierać markę, model oraz skrótowy opis usterki.

3.1.13. Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z Peugeot 206 2.0 HDI, który gaśnie podczas jazdy, ale można go łatwo uruchomić ponownie. Problem występuje najczęściej przy obrotach powyżej 2000, a auto traci moc i ciężko wkręca się na obroty. Użytkownicy forum sugerują sprawdzenie ciśnienia paliwa oraz wymianę filtra paliwa jako potencjalne rozwiązania. W odpowiedziach podkreślono również, że diagnostyka może być skomplikowana, a niektóre naprawy wymagają specjalistycznego sprzętu. Użytkownik planuje udać się do diagnosty, aby zidentyfikować przyczynę problemu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA