wiem , narazie ogarnąłem temat od strony Lovato (bo to oni robią) koszt 600 euro nie jest za bardzo ekonomiczny , bo w bardzo długim okresie bedzie się instalacja zwracała , pewnie ktoś jeszcze z tym walczy bo we włoszech jest tego w cholere ale za bardzo niewiem kto . 600-700 zł to ma sens
informacja dla osób które wypowiadają się na temat instalacji w samochodach:
w/g prawa polskiego , instalacja gazowa nie powinna znajdować się w przestrzeni pasażerskiej ....tyle ze ten przepis "ze względów bezpieczeństwa" ma się nijak do montowania nagminnie w samochodach typu kombi

i kombipodobnych
Jeżeli inne kraje jak ciepłe włochy , chorwacja a wiem również ze holandia( ona tak ciepła nie jest) stosują tego typu rozwiązanie w skuterach i motocyklach to tłumaczenie ze w polsce nie bo ciepło , jest tłumaczeniem trochę błędnym.
link do butli stako :
http://duplikaty.net/stako-pionowe-do-skuterow.php
opis z www.irene.pl:
Zbiorniki do skuterów o pojemności 6L opracowano wg dokumentacji Lovato Włochy w 1999 r. dla urządzeń zabudowywanych w skuterach. Zbiornik cylindryczny do skutera projektu IRENE pozwala zastosować standartowy wielozawór, jest wygodny w montażu i doskonale się sprawdza.
TYP LOVATO
śred. / wys. / poj.
244 / 200 / 6,5 L
CYLINDRYCZNY
śred. / dł. / poj.
200 / 250 / 6,5 L