logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 3310. Contact Service. Czy istnieje możliwość naprawy?

paweel24 14 Gru 2004 22:33 1677 9
REKLAMA
  • #1 1060879
    paweel24
    Poziom 2  
    Mam problem z telefonem marki Nokia 3310.Na pulpicie wyskakuje:CONTACT SERVICE.Telefon nie posiada gwarancji>Czy jest mozliwośc naprawy tego telefonu??
  • REKLAMA
  • #2 1060914
    Tomasz M.
    Poziom 12  
    Ocena: 16
    Podlacz mbusem pod kompa i sprawdz w programie testujacym skad ten CS. Najpierw podejrzany jest soft, potem uszkodzenie czegos na plycie glownej...
  • REKLAMA
  • #3 1060923
    Gate
    Poziom 23  
    Ocena: 95
    Zależy jaka była jego historia i czy koszt naprawy nie przekroczy jego wartości. Jeżeli to usterka programowa to kilka minut i po problenie. Poczytaj o tym komunikacie w starszych postach, było to wiele razy nie tylko na przykładzie tego telefonu.
  • #4 1061003
    gacekx
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    na poczatek sumy kontrolne eeprom tools jak to nie pomoze to moga byc zimne luty pod coba albo ccontem
  • #5 1061081
    Snap
    Poziom 21  
    Ocena: 2
    paweel24 Sprawdz na początek num.Imei Jesli bedzie on wygladał tak "????????????????" To juz masz przyczyne Contact Serwice.

Ps.Zeby sprawdzic num. imei bez kabla wpisz *#06#
    Pozdro.
  • REKLAMA
  • #6 1061274
    tomikgsm
    Poziom 19  
    Ocena: 16
    Proponuje wgrać nowy sofcik i virgin eeprom, powinno być OK...
  • #7 1061502
    slawko_k
    Poziom 35  
    Ocena: 235
    Snap masz ciekawe te contact servisy ze ci klawiatura chodzi
  • #8 1061537
    picador
    Poziom 33  
    Ocena: 104
    odpowiedzi ponad normę , a reakcji zadającego pytanie nie ma :-( , prawdopodobnie nie bardzo wie o co chodzi i nie ma sprzętu ...

skoro wskoczył CS to samo wgranie softu może nic nie dać , nie obedzie się bez otwarcia telefonu , wilgoć , zimne luty , płyta rozwarstwiona ...
  • #9 1062263
    Snap
    Poziom 21  
    Ocena: 2
    slawko_k Niestety masz racje a ja sie wygłupiłem. :oops:

paweel24 Zostaje co tylko podpiąc pod kabel odpalic jakis program testujacy i sprzawdzić jaka jest przyczyna CS.
    PS.Ja stwim na imei.:P
  • REKLAMA
  • #10 1062740
    Komar_wladek
    Poziom 19  
    Ocena: 8
    paweel24 napisał:
    Mam problem z telefonem marki Nokia 3310.Na pulpicie wyskakuje:CONTACT SERVICE.Telefon nie posiada gwarancji>Czy jest mozliwośc naprawy tego telefonu??

Pytanie: Auto mi nie pali, co mam zrobić???

Odpowiedź: nie wiem czy jest paliwo, wszystkie części, czy akumulator jest naładowany, a przede wszystkim nie wiem co działo się z nim wcześniej, może przeszło powódź? itd. Jak mam Ci pomóc?

Cenna uwaga: Podaj więcej szczegółów

Podsumowanie tematu

✨ Telefon Nokia 3310 wyświetla komunikat "CONTACT SERVICE", co wskazuje na problem z oprogramowaniem lub uszkodzenie sprzętowe płyty głównej. Możliwe przyczyny to błędy w oprogramowaniu (soft), uszkodzenie EEPROM, zimne luty pod układami COB lub CCONT, a także rozwarstwienie płyty lub wilgoć. Zaleca się podłączenie telefonu kablem mbus do komputera i użycie programu testującego w celu diagnozy źródła błędu. Sprawdzenie numeru IMEI (*#06#) może potwierdzić problem – jeśli numer jest nieczytelny (np. same znaki zapytania), jest to przyczyna komunikatu. Wgranie nowego oprogramowania i "virgin EEPROM" może rozwiązać problem, jednak w przypadku uszkodzeń sprzętowych konieczne jest otwarcie telefonu i naprawa elementów mechanicznych. Koszt naprawy powinien być rozważony względem wartości telefonu. Brak gwarancji nie wyklucza możliwości naprawy, ale wymaga odpowiedniego sprzętu i wiedzy technicznej.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA