logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Problem z wymianą trzpienia/klamki/wkładki- POMOCY!

siwy397 23 Gru 2011 18:03 4360 4
REKLAMA
  • #1 10296224
    siwy397
    Poziom 2  
    Witam, wybaczcie mi jeżeli taki temat się pojawił, ale jestem nowy i nie mam za bardzo czasu szperać po forum. Problem polega na tym, że uszkodził/ zepsuł mi się trzpień w zamku od strony kierowcy. Otworzyć autko jeszcze mogę, gorzej z zamykaniem- mogę przekręcić do oporu, a zamek ani drgnie... Zakupiłem taki, koszt niewielki bo 15 zł i chciałem go wymienić sam (mechanik ze mnie żaden), no i tutaj zaczęły się już schody. Otworzyłem drzwi, zdjąłem zaślepkę, odkeciłem śrubkę. przesunąłem delikatnie klamkę w lewą stronę- wszystko cacy do tego momentu. Według mechanika miałem wyjąc klamkę/wkładkę/ zamek i wymienić uszkodzoną część. Problem w tym, że nie mogę tego cholerstwa wyjąc. Coś tam blokuje, ukryta śrubka? zatrzask? za cholery nie wiem co... Pomocy panowie, bo seacik na święta potrzebny, a tu taki klops. Wybaczcie mi długi opis sytuacji i niezgodność w nazwach częsci ale jestem laikiem w tych sprawach.

Autko to seat ibiza 2000 r
  • REKLAMA
  • #2 10296417
    GRafal
    Poziom 20  
    Ocena: 71
    Zamek trzeba odkręcić, opuścić kilka cm.
  • REKLAMA
  • #3 10296431
    siwy397
    Poziom 2  
    Rozwiń troszeczkę.
  • REKLAMA
  • #4 10296609
    GRafal
    Poziom 20  
    Ocena: 71
    Zamek, nie wkładkę, na 100% nie wiem czy akurat w tym tak jest.
    Trzyma język od zwalniania zamka, jest wsunięty w klamkę od dołu.
  • #5 10297451
    CameR

Moderator Zabezpieczeń Pojazdów
    Ocena: 3262
    Regulamin: 11.1 umieszczanie w tytule tematu terminów zastępczych jak: "pomoc", "problem", "pilne"itp., Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
    Konto firmowe:
    ABC KOM
    Barcelońska 77, Katowice, 40-683 | Tel.: 601XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: https://www.auto-alarm.com.pl
    Pomogłem? Kup mi kawę.
REKLAMA