Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Autoalarm inferno jak przerobić

skomar18 27 Dec 2011 21:39 1697 1
    skomar18
    Level 9  
    Witam mam taki problem natomiast mam w samochodzie Nissan Micra K11 93r. zamontowany autoalarm inferno i od pewnego czasu są z nim małe problemy, niekiedy sam włącza się alarm gdy auto spokojnie stoi pod domem. Chciałbym się dowiedzieć czy mogę odłączyć syrenkę aby nie wyła i miganie kierunkowskazów a żeby pozostało samo zamykanie i otwieranie drzwi z pilota? Czy da się to zrobić? Jeśli tak to w jaki sposób? co odłączyć?
    CameR

Moderator of Vehicle Security
    Instrukcja obsługi:
    Pkt. 4.14.1 Włączenie trybu serwisowego - zamknąć drzwi - przekręcić stacyjkę w pozycję zapłon - nacisnąć jednocześnie przyciski załącz i wyłącz w pilocie na czas 4 sekund. - po 4 sekundach piknie syrenka, na stałe zapala się dioda LED, puścić przyciski w pilocie - tryb serwisowy włączony

Pkt. 4.14.2. Wyłączenie trybu serwisowego - zamknąć drzwi - przekręcić stacyjkę w pozycję zapłon - nacisnąć jednocześnie przyciski załącz i wyłącz w pilocie na czas 4 sekund. - po 4 sekundach kilka razy piknie syrenka (ilość piknięć oznacza liczbę wprogramowanych pilotów do centrali!) - dioda LED gaśnie - puścić przyciski w pilocie - tryb serwisowy wyłączony

Pkt. 4.12. Sterowanie zamkiem centralnym bez uzbrajania alarmu: - zamykanie: nacisnąć przycisk wyłącz w pilocie, EFEKT: jeden puls kierunkowskazów, zamknięcie zamka centralnego, pulsowanie diody LED w kabinie kierowcy, uaktywniona blokada zapłonu. - otwieranie: nacisnąć przycisk wyłącz w pilocie, EFEKT: dwa pulsy kierunkowskazów, otwarcie zamka centralnego zgaśnięcie diody LED w kabinie kierowcy, rozbrojona blokada zapłonu.