logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Renault Magnum 2003 480 E-Tech. Schodzi powietrze po zaciągnięciu ręcznego.

koniol 28 Gru 2011 20:02 5893 6
REKLAMA
  • #1 10315179
    koniol
    Poziom 16  
    Ocena: 72
    Witam. Ostatnio zauważyłem że po zaciągnięciu hamulca ręcznego w ciągniku z tyłu z zaworu ucieka powietrze. Po krótkim czasie tj około 2 minuty mam puste zbiorniki. Od niedawna podczas jazdy wyświetla się również komunikat możliwości blokady kół. Proszę o info co jest nie tak i czy ten zawór z którego ucieka powietrza można regenerować. Jeśli ktoś wie jak konkretnie jak jest on nazywany będę wdzięczny.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 10315724
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 10317052
    koniol
    Poziom 16  
    Nie wiem czy dobrze opisałem temat. Nie chodzi mi o zawór znajdujący się w kabinie (dźwignię) tylko zawór znajdujący się na ramie pomiędzy tylnymi kołami.
  • REKLAMA
  • #4 10317518
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #5 10406593
    koniol
    Poziom 16  
    Przesyłam zdjęcia.
    Renault Magnum 2003 480 E-Tech. Schodzi powietrze po zaciągnięciu ręcznego. Renault Magnum 2003 480 E-Tech. Schodzi powietrze po zaciągnięciu ręcznego.
  • #6 10497867
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #7 10498570
    koniol
    Poziom 16  
    Dzięki za pomoc. Problem rozwiązany. Oddałem stary zawór, w zamian dostałem zregenerowany. Koszt 120 zł. Fachowa nazwa to zawór przekaźnikowy hamulca ręcznego. Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zauważył, że po zaciągnięciu hamulca ręcznego w ciągniku Renault Magnum 2003 480 E-Tech, powietrze ucieka z zaworu znajdującego się na ramie pomiędzy tylnymi kołami, co prowadzi do opróżnienia zbiorników w ciągu około 2 minut. Pojawił się również komunikat o możliwości blokady kół. Użytkownik poszukiwał informacji na temat regeneracji zaworu. Ostatecznie, po przesłaniu zdjęć, uzyskał pomoc i dowiedział się, że problem można rozwiązać poprzez wymianę zaworu przekaźnikowego hamulca ręcznego, co kosztowało 120 zł.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA