logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gigabyte GA-K8VM800M - Zawieszanie się Windows XP przy starcie, karta graficzna?

Damian0396 29 Gru 2011 15:14 1823 7
REKLAMA
  • #1 10318909
    Damian0396
    Poziom 16  
    Ocena: 7
    Gdy włączam kompa windows się ładuje i nagle się zatnie.. Muszę kilka razy kompa zresetować i wtedy załapie.. Myślę że to od karty graficznej.. Ale chce posłuchać waszych porad.. Z góry dzięki za pomoc
  • REKLAMA
  • #2 10319007
    wariato
    Poziom 43  
    Ocena: 838
    A pełna konfiguracja wraz z marką i mocą zasilacza to gdzie ? Sprawdź stan kondensatorów na płycie głównej czy nie są napuchnięte lub wylane.
    Zrób Smart dysku twardego programem HDTune i po wykonaniu wklej screeny z każdej zakładki programu na forum.
  • REKLAMA
  • #3 10319025
    Kasek21
    Poziom 43  
    Ocena: 3524
    Damian0396 napisał:
    Myślę że to od karty graficznej.. Ale chce posłuchać waszych porad.. Z góry dzięki za pomoc

Myślę, ze jest to spowodowane wiatrem słonecznym, który przechodząc przez górne warstwy atmosfery...

Pełna konfiguracja komputera z uwzględnieniem marki i modelu zasilacza?!
    W trybie awaryjnym komputer normalnie się uruchamia?

Tak jak pisze wariato: HD Tune -> zakładka Health - daj screen.

SPOSÓB WKLEJANIA GRAFIKI
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic595877.html
  • #4 10319035
    Damian0396
    Poziom 16  
    Na awaryjnym się od razu załączy.. Nie mam neta na kompie tylko na tel więc lipa

Dodano po 7 [minuty]:

Zasilacz to o ile się nie mylę to madecom 350w karta graficzna radeon 9200 se family 64mb procesor amd sempron 2500+ ale bd zmieniać na athlon64 3200+ na jądrze vince płyta główna tak jak w temacie gigabyte ga-k8vm800m.. Stary komp wiem.. Ale nie mam narazie kasy żeby złożyć lepszy
  • #5 10319300
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #6 10319325
    Damian0396
    Poziom 16  
    Robiłem wszystko.. Nie jestem laikiem ani amatorem w tych sprawach.. Spotkałem się z tym pierwszy raz więc nie wiem.. Zrobiłem wszystko

Dodano po 26 [minuty]:

24 razy i nie mogę go włączyć

Dodano po 2 [minuty]:

Za 28 włączyłem

Dodano po 8 [minuty]:

No i sam się zresetował.. Nie mogę go już włączyć.. Co jest???
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #7 10319574
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #8 10321012
    Damian0396
    Poziom 16  
    Nie nie mam.. Są normalne.. Podłączyłem monitor pod kartę zintegrowaną i windows włącza się od razu.. Pewnie coś z tą kartą było.. Podajcie mi dobre propozycje na moją płytę główną jaką najlepszą kartę graficzną mogę kupić.. I sory mam zasilacz tracer 350w

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z zawieszaniem się systemu Windows XP podczas uruchamiania, co sugeruje, że może być spowodowane kartą graficzną. Po kilku próbach uruchomienia w trybie awaryjnym komputer działa poprawnie. Użytkownik posiada zasilacz Madecom 350W oraz kartę graficzną Radeon 9200 SE. W odpowiedziach sugerowane są różne kroki diagnostyczne, takie jak sprawdzenie kondensatorów na płycie głównej, pomiar napięć zasilacza oraz testowanie pamięci RAM. Użytkownik zauważa, że po podłączeniu monitora do zintegrowanej karty graficznej system uruchamia się bez problemów, co wskazuje na potencjalną awarię dedykowanej karty graficznej. Prosi o rekomendacje dotyczące nowej karty graficznej kompatybilnej z płytą główną Gigabyte GA-K8VM800M.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA