logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Odkutzac MeteorZelmera(jak złożyć resztę po wymianie łożysk)

Sla_wek 16 Gru 2004 16:55 963 4
REKLAMA
  • #1 1065213
    Sla_wek
    Poziom 2  
    Witam wszystkich Userówi Moderatorów na forum.
    Mam problem z tym,że z miesiąc temu rozebrałem sekcję z ssącą (z tymi trzema talerzami (pewnie nazywają się inaczej, ale niestety nie wiem i będę tak pisał) co wytwarzają podciśnienie)
    Dziś wymienił mi znajomy łożyska, a ja teraz namyślam się jak to złożyć z powrotem do kupy( pamięć zawiodła) tak żeby działało:)
    chodzi mi o to :
    1 są trzy talerze różnej grubości
    a-cienki
    b-średnio cienki( ten najwięszy średnicą)
    c-gruby
    Teraz moje pytania:

Jak kolejno je poukładać licząc od silnika?

Każdy talerz ma z jednej strony otwór większy do powietrza, a z drugiej mniejszy na wałek Jaką stroną zakładać je od silnika
    Ale ten o nawiększej średnicy ma ten( na wałek) otwór większy . Czy tak ma byc?
    Proszę o pomoc i Dziękuję za odzew.
    Sławek.
    Odkutzac?[h]
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1065413
    Michczar
    Poziom 21  
    Ocena: 41
    stawiając silnik na sztorc(komutatorem do dołu),nakładasz tak aby wiekszy otwór był u góry,wentylator o najwiekszej srednicy jest ustawiany jako srodkowy
  • REKLAMA
  • #3 1065440
    Sla_wek
    Poziom 2  
    Michczar napisał:
    stawiając silnik na sztorc(komutatorem do dołu),nakładasz tak aby wiekszy otwór był u góry,wentylator o najwiekszej srednicy jest ustawiany jako srodkowy

Najgrubsza tarcza ma być pierwsza??
    a czy ta środkowa ma mieć ten otwór na wałek szerszy i "latać sobie"
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 1065456
    Michczar
    Poziom 21  
    Ocena: 41
    a czy ta środkowa ma mieć ten otwór na wałek szerszy i "latać sobie"[/quote]

ona nie bedzie latac zostanie przytrzymana przez pokrywe(plastikową lub metalowa nie wiem jaka jest w Twoim modelu) górną którą nałożysz na koncu.
  • #5 1065466
    Sla_wek
    Poziom 2  
    Michczar napisał:
    a czy ta środkowa ma mieć ten otwór na wałek szerszy i "latać sobie"

ona nie bedzie latac zostanie przytrzymana przez pokrywe(plastikową lub metalowa nie wiem jaka jest w Twoim modelu) górną którą nałożysz na koncu.[/quote]

Dziękuję serdecznie. Już składam:)
    Pozdrawiam.
REKLAMA