logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Audi A8 3.3 TDI - długie kręcenie rozrusznikiem po nocy, brak błędów, co sprawdzić?

hycel 30 Gru 2011 21:25 1434 3
REKLAMA
  • #1 10325873
    hycel
    Poziom 9  
    Ocena: 23
    Witam auto jak w temacie, problem polega na tym zeby odpalic auto po nocy trzeba kręcic z 30 sek, jesli juz zapali chwile pochodzi i się zgasi i znów odpali to trzeba kręcic ok 3-4 sek (czuc jak dobija paliwo i zapala) czym dłuższa przerwa tym trzeba dłużej kręcić, przedtem szybciej łapał, jak już odpali to śmiga ok, błedów brak, układ sprawdzony do wyjscia z pompy zebatej i jest ok Brak wycieków nieszczelności, wygląda na to jakby odrazu na listwie tracił cisnienie po zgaszeniu, wydaje mi sie ze przyczyny mogą byc nastepujące, regulator wypuszcza paliwo na powrót, czujnik wys. cisnienia, lub pompa ... pytanie z mojej strony by uniknąc niepotrzebnych kosztów czy idzie sprawdzic te elementy przed wymianą, dodam ze nie mierzyłem cisnienia na listwie bo nie mam sprzetu (regulator i czujnik wyglądają na nowe- takie tylko spostrzezenie) Z góry dzięki za zainteresowanie i odpowiedzi...
  • REKLAMA
  • #2 10325926
    wojtekryba
    Poziom 32  
    Ocena: 485
    hycel napisał:
    czy idzie sprawdzic te elementy przed wymianą, dodam ze nie mierzyłem cisnienia na listwie bo nie mam sprzetu

Idzie ale właśnie za pomocą pomiarów. :-)
  • REKLAMA
  • #3 10325995
    MobilTruck
    Poziom 31  
    Ocena: 964
    Jak ci ciśnienie ucieka przez przelew to menzurki w rękę i pod wtryskiwacze.
  • #4 10326012
    hefid
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 6169

Na forum obowiązuje REGULAMIN i "przyklejone" do niego pytania wraz komentarzami.
    Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany

+ REGULAMIN -->
    Pkt 3.1.13. (10.9) Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych.
    Popraw błędy i interpunkcję. Użyj przycisku PISOWNIA.
    Początek zdania? Zaczynamy wielką literą.
    Poza tym, o ile się nie mylę, to w polskiej pisowni stosujemy znaki przestankowe takie jak kropka, przecinek i piszemy z ogonkami np. ą, ę itd.
    Nazwy własne też piszemy z wielkiej litery np. Polsat, Philips itd.
REKLAMA