logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nie działają wszystkie porty USB w płycie głównej K7S5A

scyther 31 Gru 2011 15:00 4131 6
REKLAMA
  • #1 10328904
    scyther
    Poziom 9  
    Mam płytę główną K7S5A. Wszystko co jest podłączone pod porty USB Nie działa tak jakby tego nie było. Proszę pomóżcie.
  • REKLAMA
  • #2 10328924
    Kasek21
    Poziom 43  
    Ocena: 3547
    W menadżerze urządzeń koncentrator USB jest widoczny?
    W bios'ie USB włączone?

Jaki jest stan kondensatorów na płycie głównej.
    Wylane/napuchnięte?
    Nie działają wszystkie porty USB w płycie głównej K7S5A

Jakie urządzenia podpinasz pod porty USB?

Jest napięcie na złączu USB?
  • REKLAMA
  • #3 10329277
    malboro51
    Poziom 13  
    Ocena: 4
    Sprawdz stan lutów w zlączach usb
  • #4 10330178
    scyther
    Poziom 9  
    ja sie na elektronice nie znam a w biosie nic nie zrobię bo mam myszke i klawiaturę właśnie na USB
  • REKLAMA
  • #5 10330189
    beo
    Poziom 37  
    Ocena: 238
    scyther napisał:
    ja sie na elektronice nie znam a w biosie nic nie zrobię bo mam myszke i klawiaturę właśnie na USB
    sprawdź czy na płycie, w okolicy gniazda ps2, znajduje się zworka. Jeśli jest, to czy w prawidłowej pozycji?
  • #6 10372632
    scyther
    Poziom 9  
    mój kolega zrobił mostkowanie takie jak na zd al działają tylko 2 dodadkowe wejścia usb a te oryginalne nieczy muśi być ten bezpiecznik czy nie

Nie działają wszystkie porty USB w płycie głównej K7S5A Nie działają wszystkie porty USB w płycie głównej K7S5A Nie działają wszystkie porty USB w płycie głównej K7S5A

Dodano po 1 [minuty]:

mowa jesto tej kostce obok z rożowymi,białymi i czarnymi kablami
  • REKLAMA
  • #7 10372661
    dawid-komar
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    mowa jest tu o mnie ja jestem jego kolegą dzisiaj zrobiłem u niego coś takiego inaczej nie mogłem bo miałem do dyspozycji lutownice, cynę,kabelek,nożyczki i bardzo cieki i elastyczny nóż nie dało się odkręcić ostatniej śruby by wyjąć płytę główna ale dobrze że działają 2 porty

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z płytą główną K7S5A, gdzie wszystkie porty USB nie działają. W odpowiedziach sugerowane są różne kroki diagnostyczne, takie jak sprawdzenie menedżera urządzeń, ustawień BIOS, stanu kondensatorów oraz lutów w złączach USB. Użytkownik informuje, że nie ma możliwości zmiany ustawień w BIOS, ponieważ korzysta z urządzeń USB (mysz i klawiatura). W dalszej dyskusji wspomniano o mostkowaniu portów USB, co pozwoliło na działanie dwóch dodatkowych portów, mimo że oryginalne porty nadal nie funkcjonują.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA