logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zmywarka Siemens SE64N369EU nie suszy - brak wody w ostatnim cyklu

Hegemon 77 07 Sty 2012 04:30 3148 4
REKLAMA
  • #1 10360264
    Hegemon 77
    Poziom 10  
    Ocena: 5
    Witam mam problem ze zmywarką która nie suszy naczyń .Po uruchomieniu wykonuje wszystkie czynności normalnie dopiero na ostatnim cyklu nie uruchamia się grzałka , zauważyłem ze nie pobiera wody do ostatniego cyklu ,po dolaniu wody ( po otwarciu drzwiczek i wlaniu do sirotka wody ) zmywarka zaczyna suszyć i kończy program.chcę dodać iż wyczyściłem płaszcz wodny i zespół pływaków co nie dało żadnego efektu.za pomoc dziękuję.
  • REKLAMA
  • #2 10360329
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 10361466
    Hegemon 77
    Poziom 10  
    Zmywarka jest już po gwarancji . Zauważyłem jeszcze że nabiera tylko trochę wody do płaszcza wodnego( jedną celę od dołu).
  • REKLAMA
  • #4 10365345
    Arcus1977
    Poziom 22  
    Ocena: 203
    Na początek czyszczenie systemu regulacji poboru wody oraz węża pomiędzy zespołem presostatu a komorą
  • #5 10365532
    Hegemon 77
    Poziom 10  
    Witam , dziękuję za podpowiedzi .Pogrzebałem dzisiaj przy zmywarce i udało mi się usunąć awarię , okazało się że jest zanieczyszczony elektrozawór który znajduje się pod płaszczem wodnym ,po włączeniu zmywarki zauważyłem że napełnił się płaszcz wodny do pełna ( czego wcześniej nie było tak jak pisałem w swoim poście ) ale zmywarka znowu nie wykonała suszenia postanowiłem poszukać dalej i okazało się że żona nie dosypała soli ( mój błąd nie sprawdziłem ) po uzupełnieniu soli włączyłem ponownie zmywarkę i przeszła prawidłowo cały cykl mycia i suszenia .Problem uważam za zamknięty a opisuję to dla informacji innych którzy mają podobny problem .Pozdrawiam
REKLAMA