logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SIEMENS SE 64N369EU - zmywarka nie pobiera wody, problem z korkiem płaszcza wodnego

tomaszn80 25 Maj 2016 20:07 1737 10
REKLAMA
  • #1 15698614
    tomaszn80
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    Witam
    Jak w tytule...
    SIEMENS SE 64N369EU nie pobiera wody, program leci ale się nie kończy, śmigła się ledwo obracają.
    Filtr wyczyściłem ale to nic nie dało, zmywarkę rozebrałem ale nie mogę ściągnąć płaszcza bo mam problem z tym..
    https://north.pl/karta/korek-plaszcza-wodnego...ki-siemens-se64n369eu-37,0W0-TT-CMM7-HB0.html
    Ani to wykręcić ani wyciągnąć...ktoś ma jakiś pomysł???nie chce zepsuć bardziej
  • REKLAMA
  • #2 15702908
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 15704981
    tomaszn80
    Poziom 9  
    Dzięki...klucz już mam dorobiony...wydaje mi się,że woda kapie z pływaka.
    Jak sprawdzić przepływomierz?Idzie puścić zmywarkę bez niego?
  • #4 15707232
    tomaszn80
    Poziom 9  
    Płaszcz zdemontowałem, wyczyściłem chociaż nic nie było zatkane, żadnego przecieku nie stwierdziłem.
    Wszystko zmontowałem do kupy.
    Włączyłem sprzęt....bez zmian.
    Pompka wypompowuje wodę...chociaż nie ma co a czysta woda nie jest pobierana.
  • #5 15707993
    pawel_amatorek
    Poziom 14  
    Ocena: 73
    Możliwe, że uszkodzony elektrozawór, zapchane sitko w kryzie elektrozawory lub jak pisze @Etriu sprawdź przepływomierz.
  • REKLAMA
  • #6 15708394
    tomaszn80
    Poziom 9  
    sitko czyste...sprawdzałem.
    Na tym kończą się chyba moje możliwości bo nie wiem jak sprawdzić przepływomierz...
  • #7 15710088
    tomaszn80
    Poziom 9  
    przepływomierz mechanicznie sprawny...dmuchając obraca się bez problemu
  • REKLAMA
  • #8 15710330
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #9 15710891
    tomaszn80
    Poziom 9  
    Zaczęło się tak...
    Przed stwierdzeniem, że coś jest nie tak program zmywarki leciał normalnie. Zauważyłem, że zmywarka bardzo długo działa. Po otwarciu drzwi przy ostatniej minucie zauważyłem, że naczynia w ogóle nie są umyte a sam program mógłby lecieć w nieskończoność na tej 1 minucie. Filtr odpływowy wyczyściłem, sitko przy elektrozaworze tez sprawdziłem. Próbowałem włączać zmywarkę na wszystkich programach...efekt ten sam. Czas programu upływa, śmigła się kręcą ale wiele wody z nich nie leci.
    Zmywarkę wyciągnąłem, zdjąłem boki, żadnych przecieków nie stwierdziłem.
    Płaszcz w marę czysty, ale zdjąłem go dla pewności i przepłukałem. Z węża od pompy spustowej zlałem wodę...nie był zatkany.
    Po złożeniu wszystkiego i puszczeniu zmywarki słychać, że działa pompa spustowa ale zmywarka nie nabiera wody - nic nie dopływa do płaszcza. Ciężko powiedzieć czy grzałka grzeje jak nie ma wody.
    Bardziej tego opisać nie umiem...
  • #10 15712080
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #11 15712602
    tomaszn80
    Poziom 9  
    zmywarka działa...tylko jeszcze nie wiem dlaczego:)własnie ją składam

Podsumowanie tematu

✨ Zmywarka SIEMENS SE 64N369EU nie pobiera wody, co skutkuje niekończącym się programem i minimalnym obrotem śmigieł. Użytkownik wyczyścił filtr i próbował zdemontować płaszcz wodny, jednak napotkał trudności. W odpowiedziach zasugerowano sprawdzenie przepływomierza, elektrozaworu oraz sitka w kryzie elektrozaworu. Po dalszych próbach i demontażu, użytkownik stwierdził, że pompa wypompowuje wodę, ale zmywarka nie nabiera nowej. Ostatecznie, po sprawdzeniu Aquastopu i napięcia, zmywarka zaczęła działać, choć przyczyna problemu nie została dokładnie określona.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA