Mam do wymiany łożysko w pralce Elektrolux ewt9120w.Chciałbym wiedzieć jakie pasuje do tej pralki łożysko.Czy pierścień w koło łożyska( plastikowy) wykręca się wraz z łożyskiem.Udało mi się wykręcić do połowy i stop.
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamModerowany przez mrhari:3.1.18. (10.11) Zabronione jest publikowanie informacji do źródeł, które po pewnym czasie wygasają (publikowanie odnośników do stron o charakterze krótkotrwałym).
John Baton napisał:Próba przekręcenia w kierunku "open" narzędziem z dwoma bolcami i przedłużką nic nie dala. Jak to cholerstwo ruszyć?
John Baton napisał:I nie po to jest. Zabezpieczeniem przed wodą jest uszczelniacz gumowy, który masz na osi bębna (widać na zdjęciu, nie zdemontowany jeszcze), trzeba go wymienić. Powinien być w kpl. z nowym ułożyskowaniem.Blaszka w najtańszych możliwych 6203Z nie stanowi żadnego zabezpieczenia przed wodą z detergentem.
John Baton napisał:Łożysko jest wtopione w plastik.czy jest wsiśnięte, czy dodatkowo również zalane plastikiem i tak zespolone z obsadą