W piecyku pojawił się niewielki wyciek wody z wężownicy (wymiennika). Woda kapie dość wolno pojedynczymi kroplami. Pewnie jakaś mała dziurka.
Serwis określił koszt wymiany na około 400 zł. Dodatkowo nie działa regulacja przepływu wody (nie można przekręcić), ale to akurat mi nie przeszkadza. Pozycja w której jest pokrętło zawsze była optymalna. Piecyk jest stary, ma około 20 lat, ale naprawiany i konserwowany działał bez zarzutu. Nie mam niestety porównania z innymi podobnymi wyrobami.
Czy warto naprawiać, czy może zdecydować się na wymianę?
Czy nowe piecyki typu np. Termet TermaQ electronic G-19-02 lub TermaQ G-19-01 dadzą oszczędność gazu w porównaniu ze starym ?
Serwis proponuje mi piecyk Beretta - co sądzicie o tej firmie?
Jakoś mam zaufanie do wyrobów Termetu, ale może jestem w błędzie.
Serwis określił koszt wymiany na około 400 zł. Dodatkowo nie działa regulacja przepływu wody (nie można przekręcić), ale to akurat mi nie przeszkadza. Pozycja w której jest pokrętło zawsze była optymalna. Piecyk jest stary, ma około 20 lat, ale naprawiany i konserwowany działał bez zarzutu. Nie mam niestety porównania z innymi podobnymi wyrobami.
Czy warto naprawiać, czy może zdecydować się na wymianę?
Czy nowe piecyki typu np. Termet TermaQ electronic G-19-02 lub TermaQ G-19-01 dadzą oszczędność gazu w porównaniu ze starym ?
Serwis proponuje mi piecyk Beretta - co sądzicie o tej firmie?
Jakoś mam zaufanie do wyrobów Termetu, ale może jestem w błędzie.