Witam
Mam dziwny problem z instalacją elektryczną i inst gazową,a mianowicie;
Jakis czas temu miałem remont generalny mieszkania z wymianą inst elektr. jak i gazowej. Po zakończeniu remontu chciałem podłączyć licznik gazowy do nowej instalacji, czyli do rury miedzianej która idzie do kuchenki i z którą na pewno nie styka się żaden przewód oraz która jest odizolowana od ściany za pomocą obejm gumowych. Przy nakręcaniu nakrętki łączącej licznik z nową inst 'wywala' mi różnicówkę
Dodam jeszcze, ze na żadnym sprzęcie agd w kuchni nie ma żadnego przebicia jak i na liczniku i na nowej instalacji. Wiem że można zrobić pomiary inst, ale chciałbym uniknąć dalszych kosztów, bo ten remont pochłonął mi całe moje oszczędności. Czy ktoś z forumowiczów spotkał się może z taki problemem? Proszę o jakieś wskazówki jak by można rozwiązać ten problem. Z góry dziękuję
Mam dziwny problem z instalacją elektryczną i inst gazową,a mianowicie;
Jakis czas temu miałem remont generalny mieszkania z wymianą inst elektr. jak i gazowej. Po zakończeniu remontu chciałem podłączyć licznik gazowy do nowej instalacji, czyli do rury miedzianej która idzie do kuchenki i z którą na pewno nie styka się żaden przewód oraz która jest odizolowana od ściany za pomocą obejm gumowych. Przy nakręcaniu nakrętki łączącej licznik z nową inst 'wywala' mi różnicówkę