Witam posiadam takie oto radyjko, z tym że moje jest BB712PA a nie BB712PC jak większość pisze...
przyjechało z angli i chciałem je zamontować u siebie w samochodzie. Zamówiłem przejściówkę i podłączyłem. Niestety nie działa!! Przeanalizowałem schemat podłączeń przewodów we wtyczce Hondy, przejściówki na ISO i wszystkie napięcia się zgadzają. Radio w ogóle nie daje oznak życia.
Wersja mojego radia jest z nawigacją itp. Więc inne wtyczki różnią się tylko tym że będą miały po prostu wolne miejsca N.C. U siebie podłączyłem jak na rysunku poniżej.
W ogóle zero reakcji...
SW+B plus ze stacyjki
ACC plus stały
iLLum plus na podświetlenie
B+ plus stały
GND minus stały
i w takiej konfiguracji zero życia.
Otworzyłem radio, sprawdziłem czy czasem bezpiecznik nie jest padnięty, ale niestety go tam w ogóle nie ma. Sprawdziłem diodę czy czasem nie wyparowała po możliwym, wcześniejszym odwrotnym podłączeniem kogoś. Dioda jest sprawna. Dalsze szukanie? Na obecną chwilę brak czasu.
Czy może miał ktoś już taką sytuację?
A może w kostce w ogóle źle podłączyłem?
Mile widziane wszelkie sugestie i pomoc.
Dziękuję i pozdrawiam.
Dodano po 2 [godziny] 28 [minuty]:
Powie mi ktoś w ogóle czy dobrze podłączyłem piny?
przyjechało z angli i chciałem je zamontować u siebie w samochodzie. Zamówiłem przejściówkę i podłączyłem. Niestety nie działa!! Przeanalizowałem schemat podłączeń przewodów we wtyczce Hondy, przejściówki na ISO i wszystkie napięcia się zgadzają. Radio w ogóle nie daje oznak życia.
Wersja mojego radia jest z nawigacją itp. Więc inne wtyczki różnią się tylko tym że będą miały po prostu wolne miejsca N.C. U siebie podłączyłem jak na rysunku poniżej.
W ogóle zero reakcji...
SW+B plus ze stacyjki
ACC plus stały
iLLum plus na podświetlenie
B+ plus stały
GND minus stały
i w takiej konfiguracji zero życia.
Otworzyłem radio, sprawdziłem czy czasem bezpiecznik nie jest padnięty, ale niestety go tam w ogóle nie ma. Sprawdziłem diodę czy czasem nie wyparowała po możliwym, wcześniejszym odwrotnym podłączeniem kogoś. Dioda jest sprawna. Dalsze szukanie? Na obecną chwilę brak czasu.
Czy może miał ktoś już taką sytuację?
A może w kostce w ogóle źle podłączyłem?
Mile widziane wszelkie sugestie i pomoc.
Dziękuję i pozdrawiam.
Dodano po 2 [godziny] 28 [minuty]:
Powie mi ktoś w ogóle czy dobrze podłączyłem piny?