Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Sieć bezprzewodowa między komputerem a telewizorem Sharp

jarse 14 Jan 2012 21:19 5858 9
Nazwa.pl
    jarse
    Level 9  
    Witam.
    Kupiłem telewizor Sharp LC-60LE635E wyposażony w adapter sieci bezprzewodowej WN8522D7-JU.
    Udało mi się ustawić połączenie bezprzewodowe w telewizorze i mogę łączyć się z internetem i przeglądać strony. Sygnał jest wysoki i pisze, że konfiguracja przebiegła pomyślnie.
    Natomiast problem jest w jednym przypadku. Otóż telewizor może również łączyć się z komputerem i przeglądać zdjęcia, filmy i muzykę z komputera. Tego właśnie nie mogę zrobić, bo wchodząc w obojętnie który tryb: zdjęcia, wideo czy muzyka to mam informację, że nie znaleziono serwera. Tu zgłupiałem, bo przecież w drugą stronę internet chodzi za pomocą tej samej sieci bezprzewodowej. Nie mogę sobie z tym poradzić, bo miejsce na wpisanie sieci jest jedno więc wydaje mi się, że serwer powinien pracować w obie strony.
    Czy może powinienem mieć jakieś oprogramowanie zainstalowane w komputerze, ale Sharp tego nie załączył, więc zakładam, że nie musi być.

Poniżej podaję, jak mi chodzi internet
    http://www.youtube.com/watch?v=_Rn5T6rNO30&feature=related

Natomiast tu podaję link, do tego co mi nie chodzi
    http://www.sharp.pl/cps/rde/xchg/pl/hs.xsl/-/...egoly_produktu.htm?product=LC60LE635E&cat=111
    (str. 50 pkt. 2 zdjęcie)
  • Nazwa.pl
    hermes-80
    Level 43  
    Quote:
    Czy może powinienem mieć jakieś oprogramowanie zainstalowane w komputerze
    Dokładnie - potrzebny ci jest serwer DLNA zainstalowany na PC
    jarse
    Level 9  
    a jak to zrobić
  • Nazwa.pl
    jarse
    Level 9  
    Dzięki,
    zainstalowałem PS3 Media Serwer, ale po wielokrotnych próbach ten program nie daje się otworzyć
    hermes-80
    Level 43  
    Co oznacza: nie daje się otworzyć ??
    jarse
    Level 9  
    Nie było java, ale już jest.
    Teraz problem jest taki, że w telewizorze widzę już serwer, katalogi na dyskach, ale nie mogę otworzyć żadnego z nich i wejść do środka, żeby coś sobie obejrzeć.
    Na pierwszym oknie PS3 Media Server jest status (zielony) conected, natomiast status bufora transkodowania jest pusty.
    hermes-80
    Level 43  
    Może nie musisz transkodować materiału.
    jarse
    Level 9  
    To jeśli nie muszę , to nie muszę. Jednak czemu nie można nic oglądać????

Zauważyłem jeszcze jedno, że w ustawieniach transkodowania są 2 wykrzykniki:
    AviSynth/FFmpg - silnik niezaładowany
    AviSynth/MEncoder - silnik niezaładowany