Mam internet w Netii, w promocji "No limits", gdzie po podpisaniu umowy mieli włączyć 6Mb/s. Dwa tygodnie później kiedy prędkość nie zmieniła się z wcześniejszej 1Mb/s napisali mi, że max prędkość to 4Mb/s i włączą ją w ciągu tygodnia, a tydzień później znów stwierdzili inną prędkość tym razem 2Mb/s. Po kolejnym tygodniu czekania prędkość się nie zmieniła, więc napisałem ponownie i dostałem informację, że nie mogą zmienić prędkości z 1Mb/s, ponieważ to maksimum mojej linii.
Takie parametry pokazuje ruter:
SNR Margin: 16.6 dB Downstream / 18.0 dB Upstream
Attenuation: 51.0 dB Downstream / 25.5 dB Upstream
Output Power: 18.2 dBm Downstream / 12.3 dBm Upstream
Attainable Rate: 3232 Kbps Downstream / 768 Kbps Upstream
Osoba mieszkająca ok.100m ode mnie ma prawie identyczne parametry i podpisując identyczną umowę dwa dni przede mną ma włączoną prędkość 6Mb/s. Co prawda rzadko przy pobieraniu osiąga tą prędkość, ale czy u mnie przy takich parametrach też może być taka prędkość lub chociaż 4Mb/s? I czy można coś zrobić, aby poprawić te parametry?
Takie parametry pokazuje ruter:
SNR Margin: 16.6 dB Downstream / 18.0 dB Upstream
Attenuation: 51.0 dB Downstream / 25.5 dB Upstream
Output Power: 18.2 dBm Downstream / 12.3 dBm Upstream
Attainable Rate: 3232 Kbps Downstream / 768 Kbps Upstream
Osoba mieszkająca ok.100m ode mnie ma prawie identyczne parametry i podpisując identyczną umowę dwa dni przede mną ma włączoną prędkość 6Mb/s. Co prawda rzadko przy pobieraniu osiąga tą prędkość, ale czy u mnie przy takich parametrach też może być taka prędkość lub chociaż 4Mb/s? I czy można coś zrobić, aby poprawić te parametry?