Witam.
posiadam kartę GA-M52S-S3P
wg info na stronie producenta Link powinien ruszyć mi ATHLON II X2 270 który chce zakupić.
Jednak moje obawy budzi ten fragment:
co to dokładnie oznacza? że komputer nie będzie w pełni wykorzystywał procesora?
bo zamierzałem kupić płytę ASROCK N68-GE3 UCC pod ten procesor aby za X lat AMD Phenom II X6 wsadzić jak już będą tanie a wszystko znów pójdzie do przodu, jednak jako że mam zamiar też grafikę kupić to w ramach oszczędności rozważam teraz zostawienie starej płyty głównej.
Proszę o wyjaśnienie o co chodzi z tym HT3.0 i HT1.0
posiadam kartę GA-M52S-S3P
wg info na stronie producenta Link powinien ruszyć mi ATHLON II X2 270 który chce zakupić.
Jednak moje obawy budzi ten fragment:
If you install an AMD AM3/AM2+ CPU on AM2 motherboard, the system bus speed will downgrade from HT3.0(5200 MT/s) to HT1.0 (2000 MT/s); however, the frequency of AM2+ CPU will not be impacted. co to dokładnie oznacza? że komputer nie będzie w pełni wykorzystywał procesora?
bo zamierzałem kupić płytę ASROCK N68-GE3 UCC pod ten procesor aby za X lat AMD Phenom II X6 wsadzić jak już będą tanie a wszystko znów pójdzie do przodu, jednak jako że mam zamiar też grafikę kupić to w ramach oszczędności rozważam teraz zostawienie starej płyty głównej.
Proszę o wyjaśnienie o co chodzi z tym HT3.0 i HT1.0