logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Laptop HP wiesza się gdy kabel zasilający jest w gniezdzie ład. :(

sstrus 20 Sty 2012 19:15 1554 3
  • #1 10424706
    sstrus
    Poziom 10  
    Cześć

Mam laptopa HP Proobook 4510S i ok. 2 miesiące miałem kłopot z gniazdem ładowania. Oddałem do serwisu (Warszawska Giełda Elektroniczna) i chłopaki mi wszystko naprawili.
    Jaki mam problem od wczoraj. Wystarczy, że włoże w gniazdo laptopa kabel zasilający i od razu myszka zaczyna przerywać, jeśli gra muzyka - to nie gra i trzeszczy - ogólnie nie można nic robić. Przy baterii niby pojawia się ikonka ładowania. Dodam, że jeśli włoże kabel bez podłączania ładowarki do prądu - jest to samo. Teraz wyłączyłem laptopa i ładuje przy wyłaczonym. Nie wiem czy się coś naładuje, ale przyznam szczerze, że ogólnie to nigdy nie słyszałem o podobnym przypadku.

Czy ktoś może się kiedyś z tym spotkał. Oczywiście musze pewnie oddać z powrotem do serwisu sprzęt, ale czy np. ładowanie w tej chwili nie spowoduje żadnego zwarcia,etc..?

seba
  • #2 10425207
    M@rek
    Poziom 18  
    Ocena: 6
    Masz mozliwosc sprawdzenia laptopa na innym zasilaczu?
  • #3 10425288
    sstrus
    Poziom 10  
    no teraz nie za bardzo. dopiero w poniedziałek..

Dodam jeszcze, że "ładowanie" przy wyłączonym laptopie nie powiodło się - właśnie sprawdziłem i bateria jest już na wyczerpaniu.. mimo, że przy gniezdzie świciła się żółta dioda - co oznaczało jeszcze kilka dni temu ładowanie...

Nie wiem czy to ważne, ale od zasilacza odłączyłem tą część kabla która idzie do laptopa i tą drugą część połączyłem innym kablem od mojego drugiego laptopa. Ładowanie działa..Wniosek jest taki, że jeśli jest robnięty zasilacz - to tylko ta część która wkłada się do gniazda w laptopie...
  • #4 10425434
    M@rek
    Poziom 18  
    Ocena: 6
    Nie bardzo rozumiem jak to testowales zasilacz. Masz zasilacz uniwersalny z wymiennymi koncowkami?
    Lepiej nie mecz laptopa pod ladowarka - moze jeszcze cos poleciec. Najpewniej oddaj go ponownie do serwisu razem z zasilaczem.
REKLAMA