logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Telewizja cyfrowa - podział na 3 tv- potrzebny sprzęt

rosenrot 21 Sty 2012 22:05 2608 12
REKLAMA
  • #1 10430028
    rosenrot
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    Witam forumowiczów
    Planuję w mieszkaniu założyć telewizję cyfrową np "N". W związku z tym mam kilka pytań.
    1. Czy za pomocą jednego dekodera, mogę rozdzielić sygnał na 4 tv, ewentualnie jakie urządzenia są konieczne?
    2. Antena będzie oddalona od dekodera kilkanaście metrów, czy to nie będzie miało wpływu na jakość sygnału ?
    3. W razie rozdzielenia sygnału, będzie konieczność oglądania jednego kanału na tych 4 telewizorach?
    Będę wdzięczny za pomoc
  • REKLAMA
  • #2 10431062
    p3st
    Poziom 24  
    Ocena: 66
    1. Tak. Potrzebny zewnętrzny modulator.
    2. Nie. Jednak niezależnie od długości, użyj dobrego kabla.
    3. Tak. Możesz też zainwestować w ich multiroom, będzie niezależnie ale i drożej.
  • REKLAMA
  • #3 10431118
    rosenrot
    Poziom 9  
    Bardzo dziękuję za zainteresowanie się tematem. A mógłbyś mi polecić jakiś dobry modulator, ewentualnie wskazał sklep, w którym takowy dostanę ?
    Czytałem coś o splitterach dzielących kartę abonencką, że za ich pomocą można rozdzielić sygnał na kilka TV. Ale wtedy będę potrzebował tyle dekoderów , ile jest tv ?
  • #4 10431486
    matis057
    Poziom 33  
    Ocena: 215
    Podłączając modulator będziesz oglądał jeden program z dekodera na każdym telewizorze.
    Cytat:
    Czytałem coś o splitterach dzielących kartę abonencką, że za ich pomocą można rozdzielić sygnał na kilka TV. Ale wtedy będę potrzebował tyle dekoderów , ile jest tv ?
    Tak.
  • REKLAMA
  • #5 10431988
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #6 10432909
    rosenrot
    Poziom 9  
    A działają z cyfrowym polsatem ?
  • REKLAMA
  • #7 10433319
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #8 10433968
    rosenrot
    Poziom 9  
    Więc wówczas, gdy będę miał Cyfre + i dokupię ten splitter, to będę mógł oglądać różne kanały na 4 tv?
    Dobrze rozumuję ?
  • #9 10434083
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #10 10434264
    rosenrot
    Poziom 9  
    Więc wszystko staje się nieopłacalne. Dziękuję za informacje.
  • #11 10434339
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #12 10435460
    rosenrot
    Poziom 9  
    Nieopłacalne w tym sensie, że jest zbyt duży koszt poszczególnych komponentów całego systemu jeżeli tak można to ująć. Chociażby 4 dekodery, 4 karty abonenckie, spliter itd. Mam mieszkanie 4 pokojowe, w każdym jest tv i myślałem, żeby do każdego podłączyć CP, albo N,ale zdecyduję się chyba na multiroom, na dwóch tv.
  • #13 10436080
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik planuje zainstalować telewizję cyfrową, pytając o możliwość rozdzielenia sygnału na cztery telewizory za pomocą jednego dekodera. Odpowiedzi wskazują, że potrzebny jest zewnętrzny modulator, który umożliwi oglądanie jednego programu na wszystkich telewizorach. Alternatywnie, użytkownik może rozważyć opcję multiroom, która pozwala na niezależne oglądanie różnych kanałów, ale wiąże się z wyższymi kosztami. W przypadku użycia splitterów, nie działają one z systemem "n-ką" ani z Cyfrowym Polsatem, a jedynie z TnK SD i Cyfrą+. Użytkownik zauważa, że koszty związane z zakupem wielu dekoderów i kart abonenckich są zbyt wysokie, co skłania go do wyboru opcji multiroom dla dwóch telewizorów.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA