Pytaniem jest, czy ten laptop takowe śrubki posiadał. Jednak popieram - wkręcenie śrubek pomoże. Otwarty laptop doprowadzał mnie do stresu. Najpierw posypał się jeden zawias, rozluźnił się, opadł na dół... Z drugiem zaczęło dziać się podobnie. Nadmierny wysiłek dla sprzętu spowodowany tymi usterkami, doprowadził do dużego przegrzewania się i powolniejszej pracy leptopa. Odważyłam się odkręcić śrubki przy baterii i wg zaleceń dotyczących innego laptka Lenovo - podważyć zawiasy, żeby coś podokręcać. Na szczęście dla mnie zatrzaski tak mocno trzymały, że dałam sobie z tym spokój. Przy okazji tej zabawy odkryłam przy zawiasach dwa wejścia pozbawione śrubek. Pytanie - czy zgubiłam je, czy też ich tam nie było i mocniejsze wygięcie monitora spowodowało nadwyrężenie konstrukcji... Na ryzyko odkręciłam z innego miejsca w obudowie dwie śrubki, uniosłam zawiasy, zatrzasnęłam zatrzaski w nich poluzowane i ponownie zamontowałam śrubki... ale tym razem przy zawiasach. Zdaję sobie jednak sprawę z tego, że jest to rozwiązanie tymczasowe, ponieważ po coś te śrubki w innych miejscach zostały wkręcone

najważniejsze jest dla mnie jednak to, że monitor wrócił na swoje miejsce, laptek działa i już wiem, co muszę zrobić, żeby ponownie dostać się do obudowy przy zawiasach w celu przeczyszczenia ich powietrzem i ulżenia mojej Lence w pracy»