logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki dysk SATA wybrać do płyty głównej Medion MS-7318 (S775, BTX) – kompatybilność?

dembioza 25 Sty 2012 17:56 1283 8
REKLAMA
  • #1 10447149
    dembioza
    Poziom 11  
    Ocena: 7
    Witam mam płytke nie ciekawej firmy medion składam sobie kompa tak do neta moze jakis kanter strajk
    musze do kupic dysk twardy do niej ma wejscie (ata? te szerokie) ale wiem ze sata byłaby lepszym rozwiazaniem na płytce zauważylem 4 porty sata? choc jedna jest czarne i jest nieco drobniejsze od tych czerwonych

czy sa to wogule saty? czy jakies medionowskie łacza do czegoś

wiem ze w dziesiejszych czasach sa sata1 sata2 sata3? ktore wybrac? czy napewno bedzie działac? model to http://allegro.pl/akcja-plyta-glowna-ms-7318-s-775-btx-za-35zl-i2077820040.html

moze ktos mi podpowie jaki dysk byłby idealny do tej płytki tak 80gb
    Jaki dysk SATA wybrać do płyty głównej Medion MS-7318 (S775, BTX) – kompatybilność?

@Edit podalem link do tej płyty model to MS 7318 medion
  • REKLAMA
  • #3 10447390
    winuser2
    Poziom 17  
    Ocena: 14
    To jest SATA.
  • REKLAMA
  • #4 10447472
    kcpr11
    Poziom 23  
    Ocena: 24
    Nie wiem co to za płyta ale to raczej SATA
  • #5 10447516
    dembioza
    Poziom 11  
    ale jakie to jest sata czy jak kupie dysk sata 3 bedzie działac?
  • REKLAMA
  • #7 10447672
    dembioza
    Poziom 11  
    redukcji? jest to jakoś oznaczone?

może mi ktoś wyjaśnić przy okazji, dlaczego czarne wejście jest cieńsze na zdjęciu nie widać ale w realu ta szyna z pinami jest dużo ciensza to juz inna sprawa? czy poprostu taki odlew?
  • #8 10447841
    DriverMSG
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4840
    Płyta gł. warta ze 3 paczki papierosów i się dziwisz, że gniazda wymiarów nie trzymają... :D
    Sprawdź w instrukcji płyty gł. za co odpowiada dane gniazdo i z jakiego powodu jest w innym kolorze - najczęściej ma to jakieś znaczenie.

Większość dysków SATA II ma możliwość ograniczenia transferu zworką i jest to opisane na ich naklejkach lub w specyfikacji.
  • REKLAMA
  • #9 10447863
    dembioza
    Poziom 11  
    nie dostałem żadnej instrukcji kompletnie nic tak zwany bulk czy oem ale za to cenę czego tu wymagać (chce wskrzesić mojego starego pentiuma 4 3ghz HT ;] )

aha myślałem ze te czarne wejście już inna norma saty (może jak bedę miał problem to te wejście mnie uratuje)

kupie tak jak mówisz sata2

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik pyta o kompatybilność dysku twardego SATA z płytą główną Medion MS 7318, która posiada cztery porty SATA, w tym jeden czarny, cieńszy od pozostałych. Odpowiedzi wskazują, że porty są rzeczywiście SATA, a zaleca się zakup dysku SATA II, ponieważ SATA III może nie działać. Użytkownik nie otrzymał instrukcji do płyty, co utrudnia identyfikację funkcji portów. Wskazano, że czarny port może mieć inne zastosowanie, a różnice w kolorach portów mogą wskazywać na różne standardy lub funkcje.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA