Netbook TOSHIBA NB550D nie ma nagrywarki CD/DVD.
Chcę więc zrobić bootowalny pendrive z obrazem partycji systemowej (windows 7 starter + wybrane aplikacje TOSHIBY + kilka własnych programów).
Zainstalowałem program "Paragon Backup and Recovery 2012 Free".
Wydrukowałem do niego polską instrukcję.
Kupiłem pendrive KINGSTON DT101G2/16GB.
I nadal mam pytania jak zrobić bootowalnego pendriva.
Całkowita pojemność partycji C: 116GB zajęte 20GB
Całkowita pojemność pendriva odczytana we właściwościach to: 14.9GB !!!
Zajęte miejsce przez 3 pliki KINGSTONA to: 89.2MB
Wolne miejsce to: 14.8GB. System plików FAT32.
Program paragon na sam backup wymaga 16GB nośnika.
Bilans pojemności wychodzi mi ujemny. Na komputerze stacjonarnym program GHOST umożliwiał wybór gęstości pakowania i wówczas wystarczał nośnik 50% partycji. Czy program PARAGON nie ma możliwości skuteczniejszego pakowania ?
Ile dodatkowej pamięci na pendrivie zabierze PARAGON na własne potrzeby, aby utworzyć pendrive bootowalny ?
Czy formatowanie tym programem zwiększy pojemność pendriva do 16GB, czy z obecnych 14.8GB jeszcze mi część wykorzysta na włąsne pliki ?
I jeszcze pytanie: czy mogę najpierw programem PARAGON przygotować pusty pendriv bootowalny, zakończyć program, odczytać ile zostawił mi wolnego miejsca i dopasować zajętość partycji C: do tych wymagań a później ponownie wejść w program PARAGON i dograć obraz C: ? Czy musi się to odbywać w jednym cyklu ?
Będę wdzięczny za wszelkie sugestie i informacje w tym temacie.
Chcę więc zrobić bootowalny pendrive z obrazem partycji systemowej (windows 7 starter + wybrane aplikacje TOSHIBY + kilka własnych programów).
Zainstalowałem program "Paragon Backup and Recovery 2012 Free".
Wydrukowałem do niego polską instrukcję.
Kupiłem pendrive KINGSTON DT101G2/16GB.
I nadal mam pytania jak zrobić bootowalnego pendriva.
Całkowita pojemność partycji C: 116GB zajęte 20GB
Całkowita pojemność pendriva odczytana we właściwościach to: 14.9GB !!!
Zajęte miejsce przez 3 pliki KINGSTONA to: 89.2MB
Wolne miejsce to: 14.8GB. System plików FAT32.
Program paragon na sam backup wymaga 16GB nośnika.
Bilans pojemności wychodzi mi ujemny. Na komputerze stacjonarnym program GHOST umożliwiał wybór gęstości pakowania i wówczas wystarczał nośnik 50% partycji. Czy program PARAGON nie ma możliwości skuteczniejszego pakowania ?
Ile dodatkowej pamięci na pendrivie zabierze PARAGON na własne potrzeby, aby utworzyć pendrive bootowalny ?
Czy formatowanie tym programem zwiększy pojemność pendriva do 16GB, czy z obecnych 14.8GB jeszcze mi część wykorzysta na włąsne pliki ?
I jeszcze pytanie: czy mogę najpierw programem PARAGON przygotować pusty pendriv bootowalny, zakończyć program, odczytać ile zostawił mi wolnego miejsca i dopasować zajętość partycji C: do tych wymagań a później ponownie wejść w program PARAGON i dograć obraz C: ? Czy musi się to odbywać w jednym cyklu ?
Będę wdzięczny za wszelkie sugestie i informacje w tym temacie.